bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Kanada Eyaletinden Madencilere Yeni Bir Karar Daha

Kanada Eyaletinden Madencilere Yeni Bir Karar Daha

Ethereum‘un Merge sonrası Proof of Stake‘e geçmesi ve madencilik operasyonlarının bitmesi üzerinde madenciler ilk darbeyi almış oldu. Ancak madenciler için asıl sorun, fiyatların düşmesi ve beraberinde düzenlemelerin madenciler üzerindeki baskıyı artırması oldu.

Son olarak da Kanada eyaleti Britanya Kolumbiyası‘nın enerji bakanlığı, kripto madenciliği şirketlerinden gelen yeni güç taleplerini geçici olarak askıya aldığını açıkladı.

Kanada Eyaleti Britanya Kolumbiyası, Yeni Madencileri Engelleyecek

Son dönemde küresel olarak en büyük problemlerden biri şüphesiz enerji enflasyonu. Öyle ki Euro Bölgesinde enerji enflasyonu son 3 yıl içeridine yüzde 40‘a artmış durumda. Bununla birlikte Amerika’da da benzer yıl içeridine yüzde 13.6‘lik bir artış söz konusu.

Kanada Eyaletinden Madencilere Yeni Bir Karar Daha 2

Fiyatlardaki artış bu denli artınca, doğal olarak düzenleyicilerin de gözü de en çok enerji tüketen aktörlere çevrilmiş durumda. Madenciler ise bu aktörler arasında ne yazık ki ilk hedef taktası.

Kısa bir süre önce Kanada’nın Manitoba eyaleti, yerel şebekenin yeni projeler tarafından boğulma olasılığını öne sürerek yeni kripto madenciliği operasyonları için 18 aylık moratoryum belirlemişti. Son olarak bu kararı Britanya Kolumiyası eyaleti de takip etti.

Kanada eyaleti, madencilerin yeni güç taleplerini geçici olarak askıya aldı aldı. Bu karar Britanya madencilik operasyonlarına başlamak isteyen kripto madenciliği firmalarının en azından önümüzdeki 18 ay boyunca beklemeleri gerektiriyor. Bu sürenin ise en iyimser süreler arasında olduğunu belirtmek gerekiyor.

Konu hakkında konuşan Enerji, Madenler ve Düşük Karbon İnovasyonu Bakanı Josie Osborne, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kripto madenciliği, yüksek işlem gücüne sahip bilgisayarların 7/24/365 çalıştırılması ve çıkan ısıyı soğutulması için büyük miktarda enerji tüketiyor. Elektrikli araçlara, ısı pompalarına geçiş yapan insanlara, karbon emisyonlarını azaltan, istihdam ve ekonomik fırsatlar yaratan elektrifikasyon projeleri üstlenen işletmeler ve endüstriler için elektrik kaynağımızı korumak amacıyla kripto para madenciliği operatörlerinden gelen elektrik bağlantısı talebini askıya alıyoruz”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala