bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 56,947.26 4.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,925.32 1.52%
bnb
BNB (BNB) $ 553.37 3.27%
solana
Solana (SOL) $ 129.75 3.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510018 2.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441744 0.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.127179 4.34%

Kaçak Do Kwon’un Sırbistan’da Saklandığı Bildirildi

Kacak Do Kwonun Sirbistanda Saklandigi Bildirildi

Yaşadığı çöküş ile birlikte kripto para piyasası üzerinde yıkıcı bir etki yaratan Terra, gündede kalmayı sürdürüyor. Bir süredir kırmızı bültenle aranan Do Kwon, hem yatırımcılar hem de düzenleyiciler tarafından ağır baskı altında. Son olarak ortaya çıkan yeni haberlere göre Do Kwon, Sırbistan‘da saklanıyor.

Kaçak Do Kwon'un Sirbistan'da Saklandığı Bildirildi

Kaçak Do Kwon’un Sırbistan’da Saklandığı Ortaya Çıktı

Güney Koreli Chosun Ilbo’ya göre, Terraform Labs’ın kurucu ortağı ve CEO’su Do Kwon, Terra soruşturmasına dahil olan bir yetkilinin elde ettiği istihbarata dayanarak şu anda Sırbistan’da  saklanıyor. Güney Koreli savcılar ise şu anda Sırp makamlarından işbirliği talep ediyorlar.   

Eylül ayında, Terra ekosisteminin çöküşünün ana sorumlusu olarak gösterilen Do Kwon ve diğer beş kişi tutuklama emriyle ilk darbeyi almıştı. Terra’nın kurucu ortağı, sermaye piyasası kurallarını ve diğer suistimalleri çiğnemekle suçlanıyor. Dünya çapında polis iş birliğini ve suç kontrolünü kolaylaştıran uluslararası bir kuruluş olan Interpol de aynı ay içinde Kwon için kırmızı bülten yayınladı.

Bununala birlikte Kwon’un Mayıs ayında Terra ekosisteminin 60 milyar dolarlık çöküşünden geniş çapta sorumlu tutulduğunu belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala