bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,823.49 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,961.65 2.33%
bnb
BNB (BNB) $ 556.59 0.91%
solana
Solana (SOL) $ 134.68 10.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515073 4.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451572 4.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129786 3.86%

JPMorgan, spot Bitcoin ETF onayları için tahminini paylaştı

jpmorgan

JPMorgan tarafından yayımlanan yeni bir raporda, spot Bitcoin ETF’lerinin ne zaman onaylanabileceğine ilişkin tahminler yer aldı.

Bankacılık devi, Grayscale’in SEC’e karşı kazandığı davaya vurgu yaparak, regülatörün bu karara itiraz etmemesinin potansiyel bir spot Bitcoin ETF onayı anlamına gelebileceğini söyledi.

Nikolaos Panigirtzoglou ve diğer JPMorgan analistleri tarafından hazırlanan raporda şu ifadelere yer verildi:

“Spot Bitcoin ETF onaylarının zamanlamasına ilişkin belirsizlik sürüyor. ARK Invest ve 21 Shares başvurularının son tarihi 10 Ocak 2024 olduğundan bu tarihten önce gerçekleşmesi gerekiyor. SEC’e yapılan başvurular arasında karar tarihi en yakın olan bu başvurudur”

SEC, geçtiğimiz hafta Grayscale’in kazandığı davayı temyize götürmek için bir hamle yapmamıştı.

Birden fazla ETF onaylanabilir

JPMorgan analistleri, spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasına ilişkin iyimserliğin arttığına dikkat çekti. Analistler geçtiğimiz ay, mahkemenin Grayscale lehine karar vermesi sebebiyle SEC’in spot Bitcoin ETF’lerini onaylamak durumunda kalabileceğini söylemişti.

Analistler, yalnızca bir spot Bitcoin ETF’inin onaylanarak başvuru sahibine ilk hamle avantajını vermeyeceğini ve bu sebeple olası bir onaylanma durumunda birden fazla ETF’in onaylanacağını belirti.

“Bu, daha fazla rekabet yaratacağından yatırımcıların yararına olabilir”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala