bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,764.74 1.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,987.32 2.95%
bnb
BNB (BNB) $ 561.36 2.22%
solana
Solana (SOL) $ 137.22 11.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516543 4.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453758 3.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131621 4.96%

Grayscale’den yeni Bitcoin ETF başvurusu

Grayscaleden Fed Tahmini Kripto Paralar Yukselebilir

Kripto yatırım şirketi Grayscale Investments, yeni bir spot Bitcoin ETF başvurusu gerçekleştirdi. Şirketin yeni başvuru hamlesi, mahkemenin SEC‘in daha önceki ETF başvurusunu yeniden incelemesine yönelik kararın ardından gerçekleşti.

osprey grayscalee yaniltici bilgi gerekcesiyle dava acti

Grayscale‘den yapılan açıklamada, Bitcoin Trust hisselerinin GBTC sembolü altında New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE) Arca’da listelenmesinin amaçlandığı ifade edildi. Yeni başvurunun Bitcoin Trust’ını spot Bitcoin ETF’ine dönüştürmek için devam eden çabalarla uyumlu olduğu belirtildi. Açıklamada, “GBTC’nin yatırımcıları adına SEC ile iş birliği içinde ve hızlı bir şekilde çalışmaya kararlıyız” ifadesi kullanıldı.

Şirket, NYSE Arca başvurusunun onaylanması halinde GBTC’nin bir ETF’e dönüştürebileceğine dikkat çekti. ABD’de temyiz mahkemesi, SEC’e Grayscale’in Haziran 2023’teki başvurusunu neden reddettiğini açıklaması yönünde karar vermişti. Şirket, eylül ayında da bir ETH vadeli işlem ETF’i için başvuru yapmıştı.

Böylece Grayscale de spot Bitcoin ETF’i için SEC onayı bekleyen şirketler arasında resmen katılmış oldu. SEC, ARK Investment, BlackRock, Fidelity gibi şirketlerin başvurularını birkaç kez ertelenmesine karar vermişti. Diğer taraftan SEC’in Grayscale davası ile ilgili mahkeme kararını temyize taşımayı planlamadığı bildirilmişti. Kurumun itiraz etmemesinin Grayscale başvurusunun yeniden gözden geçirileceği anlamını taşıdığı kaydedilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala