bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,161.19 0.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.14 0.62%
bnb
BNB (BNB) $ 588.13 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 147.05 0.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529411 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458945 2.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160843 2.06%

JPMorgan, First Republic Bank’ı Satın Alıyor

jpmorgan first republic banki satin aliyor 2

Amerika Birleşik Devletleri’nin bankacılık alanındaki düzenleyici kurumu olan Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük ikinci banka iflasını resmen açıkladı. FDIC, açıklamasına göre First Republic Bank, JPMorgan tarafından satın alınıyor.

First Republic Bank, JPMorgan Tarafından Satın Alınıyor

Dünyanın en büyük finans şirketlerinden birisi olan JPMorgan Chase, Amerika Birleşik Devletleri hükümet yetkililerinin geçtiğimiz haftanın büyük bir bölümünde kurtarmak için mücadele ettiği Koliforniya merkezli kredi kuruluşu First Republic Bank’ın büyük bir kısmını satın aldı.

jpmorgan first republic banki satin aliyor

Hafta sonu boyunca görüşmelerin devam ettiği First Republic Bank satışının FDIC tarafından dün açıklanması bekleniyordu. Görüşmelerin uzamasıyla birlikte Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), bugün First Republic Bank’ın diğer düzenleyici kurumlarla birlikte eş zamanlı olarak kapatıldığını ve 93.5 milyar dolarlık mevduatının tamamını ve varlıklarının büyük bir kısmını JPMorgan’a sattıklarını açıkladı.

Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun (FDIC) bu hamlesi, Kaliforniya merkezli First Republic Bank’ı 2008 yılındaki Washington Mutual’dan sonra ABD tarihindeki en büyük ikinci banka iflası haline getirirken, Mart ayında çöken Santa Clara merkezli kredi kuruluşu Silicon Valley Bank’tan biraz daha büyük bir banka haline getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala