bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,887.92 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.51 0.96%
bnb
BNB (BNB) $ 577.31 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 171.99 2.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520897 0.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483834 0.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152895 0.62%

JPMorgan Yöneticisinden First Republic Bank Açıklaması

jpmorgan yoneticisinden first republic bank aciklamasi 3

Geçtiğimiz ay Amerika Birleşik Devletleri merkezli pek çok bankanın başarısız olmasıyla birlikte düzenleyici kurumlar bu bankaların neden başarısız olduğuna dair raporlar yayımlamıştı. Son günlerde benzer durumlar ABD merkezli First Republic Bank için de konuşuluyor. First Republic Bank hakkında JPMorgan yöneticisi açıklamalarda bulundu.

JPMorgan Yöneticisine Göre First Republic Bank Tek Sorunlu Banka Değil

Finans devi JPMorgan’ın Asset Management bölümünde çalışan bir yönetici, First Republic Bank hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yönetici, Amerika Birleşik Devletleri’nin bankacılık alanındaki düzenleyici kurumu olan Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Federal Konut Kredisi Bankaları (FHLB) acil kredi programlarının süresi dolduğunda First Republic Bank’ın olası çöküşü noktasında uyarıda bulunarak, Amerika Birleşik Devletleri bölgesel bankalarının nasıl “çalışacağından” emin olmadığını dile getirdi. Yöneticiye göre First Republic Bank’ın içinde bulunduğu durum bir domino etkisi yaratabilir.

jpmorgan yoneticisinden first republic bank aciklamasi 4

Konu hakkında açıklama yapan JPMorgan Asset Management’ın baş yatırım sorumlusu Bob Michele, First Republic Bank’ın önemli mevduat çıkışlarından kaynaklanan likidite sorunlarının etkisinin “sadece bankanın kendisi ile sınırlı olmadığını” ve bu sebeple de potansiyel olarak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm bankacılık sektörünü etkileyebileceğini dile getirdi. Konu hakkında Michele şu ifadeleri kullandı:

Bence yaşanan bu olayların First Republic Bank ile sınırlı olduğunu söylemek biraz saflık olur.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala