bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,536.29 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.62 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 613.17 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 148.28 3.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527383 1.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472254 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151832 2.09%

JPMorgan CEO’su Dimon: Enflasyonun kontrolünü kaybettik

jpmorgan ceosu dimon fed enflasyonun kontrolunu biraz kaybetti

JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon, ABD’de faiz oranının yüzde 6’ya ulaşabileceğini öngördüğünü söyledi. CNBC’ye açıklamalarda bulunan Dimon, “Powell’a saygım var, ancak gerçek şu ki enflasyonun kontrolünü biraz kaybettik” dedi. Enflasyonu değerlendiren Dimon, aylık fiyat artış hızındaki düşüşün memnuniyet verici olduğunu söyledi. Dimon’a göre enflasyonun sürekli bir düşüş eğiliminde olduğundan emin olmak için daha fazla kanıt gerekli.

Dimon: Enflasyon Hedefi Zaman Alacak

Dimon, merkez bankasının yüzde 2′lik enflasyon hedefine ulaşmasının biraz zaman alacağını vurguladı ve faizlerin muhtemelen daha uzun süre yüksek kalması gerektiğini ifade etti. ABD ekonomisinin iyi gittiğini ifade eden Dimon, tüketicilerin parası olduğunu söyledi. Dimon, güçlü istihdam piyasasına da vurgu yaptı. Dimon, ekim ayında yaptığı açıklamada ABD ekonomisinin dokuz ay içinde durgunluğa gireceğini açıklamıştı.

jpmorgan ceosu dimon fed enflasyonun kontrolunu biraz kaybetti3

Fed tutanaklarında yüzde 2’lik enflasyon hedefine ulaşılana kadar para politikasının kısıtlayıcı olması gerektiği belirtildi. Ekonomik görünüme ilişkin risklerin aşağı yönlü olduğu ifade edildi. Fed tutanaklarındaki sıkı politika vurgusu faizlerin öngörülenden daha uzun süre yüksek kalacağı endişelerini kuvvetlendirdi. Fed yetkilileri, faiz artış hızının 25 baz puana indirilmesinin ise doğru bir adım olduğunu değerlendirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala