bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,317.23 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.31 0.71%
bnb
BNB (BNB) $ 608.22 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 143.22 2.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529698 0.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469356 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150219 0.78%

Jed McCaleb Bütün XRP’lerini Sattı

Jed McCaleb 8 Yilin Ardindan XRP Cüzdanini Boşaltti

Ripple’ın belalı kurucu ortağı Jed McCaleb, 9 milyar dolarlık XRP servetini 8 yılda satmayı başardı. Ripple’ın kurucu ortaklarından olan McCaleb’in artık satabilecek XRP’si kalmadı. Öyle ki son XRP satış işlemi WhaleAlert tarafından tespit edildi.

ekran goruntusu

Ripple Kurucu Ortağı Jed McCaleb Toplamda 9 Milyar XRP Sattı

Ripple her ne kadar medyaya genellikle SEC ile yansısa da Jed McCaleb tarafından da sık sık karşımıza çıkıyordu. Ripple’ın kurucu ortaklarından olan Jed McCaleb, bazı sebeplerden ötürü Ripple’dan ayrılmış ve beraberinde 9 milyar XRP’lik bir tazminat ile yoluna devam etmişti. Bu noktada sattığı XRP’ler ile sık sık gündeme gelen McCaleb, sattığı yüklü miktarlarda XRP ile fiyata negatif yönde ettiği gerekçesiyle sık sık eleştiriliyordu. Ancak bu durum artık sona erdi. Öyle ki Jed McCaleb 9 milyar XRP’lik servetinin tamamını kısa bir süre önce sattı. XRP arzının yüzde 10’una tekabül eden bu miktar, XRP’nin fiyatında oldukça önem arz ediyordu.

Diğer taraftan her ne kadar doğrudan bir etkisi olmasa da XRP’nin fiyatında artışlar yaşanıyor. Öyle ki XRP son 7 gün içerisinde yüzde 17’lik artış yaşadı.

Bununla birlikte XRP’nin fiyatına yaptığı olumsuz etkile sonrası topluluk tarafından da kötü bir izlenime sahip olan McCaleb’in cüzdanını boşaltması sevinçle karşılandı. Son olarak Jed McCaleb’in Stellar’daki görevine devam ettiğini belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala