bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,473.47 0.93%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,928.28 0.48%
bnb
BNB (BNB) $ 594.53 0.49%
solana
Solana (SOL) $ 144.16 1.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500616 1.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437209 0.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141419 1.72%

İtalya, ECB yönetim kurulu için yeni bir ismi düşünüyor

italya ecb yonetim kurulu icin yeni bir ismi dusunuyor

Dünya genelinde yaşanan ekonomik sorunlar, hükümetleri zor durumda bırakmaya devam ediyor. İtalya’nın Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu’nda Fabio Panetta’nın yerini doldurabilecek bir isim olarak Piero Cipollone’yi düşündüğü bildirildi. Bu hamle, İtalya’nın ECB’deki konumunu belirsizliğe taşıyor.

İtalyan Başbakanı Meloni, ECB Yönetimine Yeni Bir İsmi Önerecek

Kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre İtalya, Fabio Panetta’nın boşluğunu doldurması için Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu’nda Piero Cipollone’yi önermeyi düşünüyor.

Üç farklı kaynağa dayandırılan habere göre İtalya Merkez Bankası’ndaki bir üst düzey yetkili, hükümetin tercih ettiği aday olan Cipollone’nin, henüz İtalyan Maliye Bakanı tarafından resmen aday gösterilmediğini ifade ediyor. Ayrıca, diğer Euro Bölgesi üyelerinin de kendi adaylarını sunabileceği belirtiliyor.

Geçen ay İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, ECB’nin para politikasını eleştirdi ve ECB yöneticisi Panetta’yı, İtalya Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco’nun yerine aday olarak önerdi. Bu durum, İtalya’nın ECB Yönetim Kurulu’ndaki konumunu ne ölçüde koruyabileceği konusunda belirsizlik yaratıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala