bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

İrlanda Siyasi Partilere Kripto Para Bağışlarını Yasaklıyor

irlanda siyasi partilere kripto para bagislarini yasakliyor

İrlanda’da seçimlerde olası bir manipülasyonun önüne geçebilmek için yeni bir seçim reformunu hayata geçiriyor. Alınan son kararla birlikte İrlanda siyasi partilere kripto para bağışlarının yapılması yasaklanıyor.

İrlanda Siyasi Partilere Bağışlarda Kripto Yasağı Başlattı

Ülkenin seçim reformlarından sorumlu olan Darragh O’Brien, ülkede faaliyet gösteren siyasi partilerin liderlerine kötü niyetli yabancı kişilerin müdahalelerinin önüne geçmek adına bir dizi yeni kuralı özetleyen mektup gönderdi. O’Brien, mektubunda siyasi partilere yapılacak olan bağışların kısıtlanacağını ve bu bağışlarda kripto paraların kullanılamayacağını belirtti. Yeni kurallar arasında siyasi partilere yapılan tüm bağışların şeffaf bir şekilde açıklanması şartı da bulunuyor.

irlanda siyasi partilere kripto para bagislarini yasakliyor 2

Sosyal medya platformlarını da mercek altına alan İrlanda, sosyal medya üzerinden yapılan yanlış haberler için de çeşitli önlemler alacak. Ülkede Rus etkileri bir süredir bulunuyor olsa da Ocak 2022’de O’Brien bu etkileri ortadan kaldırmak için yeni bir seçim reformu üzerinde çalışmaya başlamıştı. Rusya merkezli siber tehditlerin hedefinde olan İrlanda, bu saldırıların seçimlerde etkisi olmaması için yeni önlemler üzerinde çalışıyor. Son olarak İrlanda Merkez Bankası kripto para yatırımcılarına yanıltıcı kripto para reklamlarına ve manipülasyonlara karşı dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala