bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,656.86 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,074.89 1.21%
bnb
BNB (BNB) $ 574.88 0.56%
solana
Solana (SOL) $ 169.27 1.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51009 2.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468074 3.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150002 1.64%

Interpol de Metaverse’deki Yerini Aldı

Interpol de Metaversedeki Yerini Aldi

Metaverse sektörü hızla büyümeye devam ediyor. Bu büyüme, hem şirketlerin yatırımları hem de artan popülarite ile destekleniyor. Durum böyle olunca da her gün yeni bir kurum veya kuruluşu metaverse’e adım atarken görüyoruz. Son olarak bu kurumların arasına Interpol de katıldı. Interpol “dünya çapındaki kolluk kuvvetleri için özel olarak tasarlanmış ilk metaverse” projesini duyurdu.

Interpol, Metaverse’de Kendisine Yer Buldu

Blockchain ve kripto sektörü hızla büyürken, hack ve dolandırıcılık saldırılarının de doğru orantılı olarak arttığına şahitlik ediyoruz. Bu durum aynı şekilde metaverse sektörü için de geçerli. Günümüzün en büyük sorunları arasında yer alan siber zorbalık ve dolandırıcılık, uluslararası polis teşkilatlarının da dikkatini çekmiş durumda. Konuya el atan Interpol de yeni metaverse projesi ile bu operasyonlarına başlıyor.

Proje Yeni Delhi’deki 90. Interpol Genel Kurulu‘nda tanıtıldı. Yapılan sunuda, metaverse sektöründeki büyümenin hızla arttığını bu yüzden olası dijital suçların önümüzdeki dönemde artmasının muhtemel olduğu belirtildi:

“Suçlular metaverse’den yararlanmaya başladı bile. Dünya Ekonomik Forumu, sosyal mühendislik dolandırıcılıklarının, şiddet içeren aşırılıkçılığın ve yanlış bilgilendirmenin belirli zorluklar olabileceği konusunda uyardı”

Bu noktada henüz büyüme gerçekleşmeden gelişimi kontrol altında tutmak isteyen Interpol, çözümü kendi metaverse projesinde buldu. Tanıtımda yapılan açıklamada şu detaylar ise dikkat çekti:

“Metaverse kullanıcılarının sayısı arttıkça, olası suçların listesi de potansiyel olarak çocuklara karşı suçları, veri hırsızlığını, kara para aklamayı, mali dolandırıcılığı, kalpazanlığı, fidye yazılımlarını, kimlik avını ve cinsel saldırı ve tacizi içerecek şekilde genişleyecektir”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala