bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

İngiltere Merkez Bankası, CBDC Çalışma Grubunu Açıkladı

ingiltere merkez bankasi cbdc calisma grubunu acikladi 2

İngiltere Merkez Bankası Çarşamba günü yaptığı açıklamada, CBDC çalışmaları ile ilgili önemli gelişmelerden bahsetti. İngiltere merkez bankası CBDC ile ilgili girişimleri sürdürürken, aynı zamanda üçüncü taraf bir çalışma grubu oluşturduğunu duyurdu.

Merkez Bankası’nın yayınladığı listede, belirli ödeme dünyasından önemli şirketlerin yanı sıra kripto alanıyla ilişkili çok sayıda şirket de yer alıyor. Bu Katılım Forumu ve Teknoloji Forumu’ndaki belirli üyeler arasında PayPal, Monzo, Starling, Checkout.com, ConsenSys, R3, Visa ve Mastercard bulunuyor.

ingiltere merkez bankasi cbdc calisma grubunu acikladi

Amaç, CBDC’ler Hakkında Stratejik Girdi Toplamak

Katılım Forumu’nun amacı CBDC ile ilgili politika konuları ve işlevsel gereksinimler hakkında stratejik girdi toplamak. Buna karşılık olarak, Teknoloji Forumu Banka’nın CBDC tasarlamanın, uygulamanın ve işletmenin teknolojik zorluklarını anlamasına yardımcı olacak.

Aynı zamanda İngiltere Merkez Bankası’nın bir CBDC piyasaya sürüp sürmeyeceğine halen belirsizliğini koruyor. Merkez bankası personel beyanları ve kağıtlar aracılığıyla konunun ciddi şekilde tartıldığını belirtmelerine rağmen, tedirgin bir soru olmaya devam ediyor. 

Ayrıca mayıs ayında, İngiltere Merkez Bankası’nın istikrardan sorumlu başkan yardımcısı olan Sir Jon Cunliffe, özel rakipler karşısında kamu parasının hayatta kalmasını teşvik etmek için İngiltere CBDC’sinin başlatılmasının muhtemel olduğunu söylemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala