bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,753.08 0.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,137.82 0.60%
bnb
BNB (BNB) $ 586.04 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 146.08 1.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52749 2.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456172 3.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159642 3.68%

İngiltere, Finansçıları Kripto ve Yatırım Planları Konusunda Uyardı

ingiltere

Kripto para sektöründe birçok düzenleyici kurum, kripto yatırımları konusunda yatırımcıları uyarıyor. Son olarak Birleşik Krallık’ın finans ve reklamcılık düzenleyicileri, sosyal medya finansçılarına yasadışı hızlıca zengin olma planlarını teşvik etmeyi bırakmalarını veya kanun yaptırımıyla yüzleşmelerini söyleyen bir uyarı için bir araya geldi.

İngiltere’den Finansçılarına Kripto Yatırım Uyarısı

Mali Yürütme Otoritesi (FCA) ve Reklam Standartları Kurumu (ACA), açıklamalarında kripto para birimlerine ve NFT’lere atıfta bulunarak, finans uzmanlarının kanun sınırları içinde kalmasını sağlamak için yedi bölümlük bir kontrol listesi ortaya koydu. Finans ve reklam düzenleyicileri, bu sosyal medya yıldızlarının yasalar çerçevesinde kalmasını sağlamak için harekete geçti.

Kontrol listesi finansörlerden finansal ürünü tanıtmak için doğru kişi olup olmadıklarını düşünmelerini istiyor. Takipçilerinin yatırımdan tüm paralarını kaybedebileceklerini belirtti.

ingiltere reuters

Mali Yürütme Otoritesi ve Reklam Standartları Kurumu, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Takipçilerinize kripto varlıkların kolay bir yatırım kararı olacağını veya herhangi bir aciliyet duygusu veya FOMO yaratacağını önermeyin.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala