bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,186.47 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,940.68 2.55%
bnb
BNB (BNB) $ 569.41 2.33%
solana
Solana (SOL) $ 160.65 0.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514412 0.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457946 0.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149883 3.33%

İngiltere Başbakanı Liz Truss İstifa Etti

Ingiltere Basbakani Liz Truss Istifa Etti

İngiltere bir süredir yeni Başbakanı Liz Truss‘a yöneltilen istifa çağrıları ile gündeme geliyordu. Bir süredir konuşulan bu istifa talebi, ilk başta Truss tarafından reddedilmişti. Truss hataları için özür dilemiş ancak hizmet etmek için seçildiğini ve istifa edemeyeceğini belirtmişti. Ancak Truss bu sözünde duramadı ve İngiltere Kral’ına bugün istifasını sundu. Truss istifasını Downing Street‘te yaptığı konuşmada duyurdu.

İngiltere Başbakanı Liz Truss İstifa Etti, En Kısa Hizmet Veren Başbakan Oldu

Sizlerler de paylaştığımız üzere Liz Truss 5 Eylül tarihinde İngiltere’nin yeni Başbakanı olarak göreve başlamıştı. Seçimden başarılı bir şekilde çıkan Truss için Başbakanlık ne yazık ki kısa sürdü. Öyle ki Liz Truss, sadece 45 gün görevde kalarak Birleşik Krallığın şimdiye kadarki en kısa Başbakanlık görevi yapan kişi oldu.

Bununla birlikte Truss’ın istifası üzerine harekete geçen Keir Starmer, genel seçim talebinde bulundu. Bu gelişmeler yaşanırken piyasaların sessiz kalması ise dikkatlerden kaçmadı.

Ingiltere Basbakani Liz Truss Istifa Etti

İngiltere Başbakanı Liz Truss Neden İstifa Etti?

İngiltere Başbakanı Liz Truss, bir süredir gerekli adımları atmadığı ve desteklediği politikaların ekonomik kargaşayı tetiklediği gerekçesiyle istifaya çağrılıyordu. Bu tartışmaların temeli ise Truss’ın vergi indirim politikası ile tetiklendi. Öyle ki geçtiğimiz ay Truss hükümeti, vergi indirim ve daha yüksek borçlanma politikasını açıkladı. Bu politika pound’unun ABD doları karşısında değer kaybetmesine yol açtı ve İngiltere hükümet borcu piyasasını korkuttu.

Ancak son ve en büyük darbe Çarşamba günü İçişleri Bakanı Suella Braverman‘dan geldi. Braverman kişisel e-posta hesabından resmi bir belge göndererek güvenlik kurallarını çiğnedikten sonra istifa etti. Ancak Braverman, İngiltere’nin içişleri bakanı olarak istifa mektubunda Truss’u kınadı ve “bu hükümetin gidişatı hakkında endişeleri olduğunu” açıkladı.

Bu yaşananlar üzerine Downing Steet ofisinin önünde konuşan Truss, istifa konuşmasında şu detaylara yer verdi:

“Büyük bir ekonomik ve uluslararası istikrarsızlık döneminde göreve geldim. Aileler ve işletmeler faturalarını nasıl ödeyecekleri konusunda endişeliydi, Putin’in Ukrayna’daki yasadışı savaşı tüm kıtamızın güvenliğini tehdit ediyordu ve ülkemiz düşük ekonomik büyüme nedeniyle çok uzun süre geride kaldı…

Ancak, bu durumlar göz önüne alındığında, Muhafazakar Parti tarafından seçildiğim görevi teslim edemeyeceğimin farkındayım. Bu nedenle, Muhafazakar Parti lideri olarak istifa ettiğimi kendisine bildirmek için Kral Majesteleri ile konuştum”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala