bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,295.03 4.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,247.55 2.21%
bnb
BNB (BNB) $ 577.87 2.25%
solana
Solana (SOL) $ 178.82 5.59%
xrp
XRP (XRP) $ 0.600628 2.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.412712 4.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129897 4.07%

Morgan Stanley’den dikkat çeken Bitcoin yatırımı

morgan stanley bitcoin

ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley, Grayscale’in spot Bitcoin ETF’i GBTC’ye 269,9 milyon dolar yatırım yaptığını açıkladı.

ABD’de hizmet veren finans devleri, açıkladıkları bilanço ve çeyreklik raporlarında Bitcoin’e yer veriyor. Dev şirketler, peş peşe spot Bitcoin ETF’lerine yatırım yapmaya başladı.

Bracebridge Capital gibi hedge fonları ve Wisconsin Investment Board gibi emeklilik fonları spot Bitcoin ETF’lerine yatırım yaptı. Büyük bir miktara tekabül eden bu yatırımlar, kripto piyasasında yükselişe katkı sağladı.

CryptoSlate’in yaptığı habere göre, spot Bitcoin ETF’lere yatırım yapan şirketlerden birisi de Morgan Stanley oldu. Bankacılık devi Morgan Stanley, Grayscale’in GBTC’sine 269,9 milyon dolar yatırım yaptı.

morgan stanley bitcoin yatirim

Morgan Stanley’den Bitcoin hamlesi

ABD merkezli bankacılık ve finansal hizmetler şirketi Morgan Stanley, ilk çeyrekte SEC’ye sunduğu 13F dosyasında spot BTC ETF yatırımı yaptığını duyurdu. Dev banka, Bitcoin’e yatırım yapmak için Grayscale’in GBTC’sini tercih etti.

Morgan Stanley, yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımı bulunan Susquehanna International Group’tan sonra en büyük GBTC sahibi oldu.

ABD’li bankacılık devi, Royal Bank of Canada, JPMorgan, Wells Fargo, BNP Paribas ve UBS gibi spot Bitcoin ETF’lere yatırım yapan bankalar arasına adını yazdırdı.

ABD’de Spot Bitcoin ETF’lerin alım satıma açılmasıyla birlikte kurumsal ilgide artış görüldü. Kripto uzmanları, Bitcoin’deki bu boğa döngüsünün kurumsallar tarafından desteklenmesi sebebiyle daha uzun süreceğini öne sürüyor. Uzmanlara göre, BTC’de altı haneli seviyeler görülebilir. QCP Capital de BTC’nin 100.000 dolara ulaşabileceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala