bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,234.94 1.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,074.12 2.12%
bnb
BNB (BNB) $ 589.12 0.43%
solana
Solana (SOL) $ 152.08 3.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548459 3.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461586 0.74%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155329 3.61%

İngiltere’nin Yeni Başbakanı Liz Truss Oldu

Ingilterenin Yeni Baskani Liz Truss Oldu

Küresel enflasyon sorunları devam ederken ülkelerin stratejik adımları da önemi arz etmeye devam ediyor. Bu noktada hem enflasyon hem de Brexit gibi önemli konularda imzası olan Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, artık İngiltere’nin başkanı değil. Öyle ki Liz Truss, başkanlık yarışında eski Maliye Bakanı Rishi Sunak’ı mağlup ederek İngiltere’nin bir sonraki başbakanı olmayı başardı. Truss’ın geçmişte yaptığı kripto açıklamaları ise toplulukları heyecanlandırdı.

Ingilterenin Yeni Baskani Liz Truss Oldu

Kripto Destekçisi Liz Truss İngiltere’nin Yeni Başkanı Oldu

İngiltere için oldukça önemli bir gün. Rishi Sunak ile birlikte başkanlık yarışına giren Liz Truss, 81.326 oy ile rakibini yenmeyi başardı. Ancak kripto topluluğunca asıl sevindirici kısım Liz Truss’ın Blockchain ve kripto destekçi bir politikaya sahip olması.

Öyle ki Truss, 2018 yılında attığı bir tweette “kripto para potansiyellerini kısıtlamayacak şekilde aktif olarak karşılamalıyız” diyerek kripto paralara desteğini açık bir şekilde belirtmişti.

Diğer taraftan Truss, her ne kadar bu tweetleri ile anılsa da kripto veya Blockchain hakkında fazla bir şey söylemedi ve bu konularda somut bir politika önerisinde bulunmadı. Son olarak Truss’un Sunak’ın İngiltere’yi bir kripto merkezine dönüştürme planlarını destekleyip desteklemeyeceğinin de belirtsiz olduğunu belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala