bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,828.49 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,966.54 1.20%
bnb
BNB (BNB) $ 558.88 2.96%
solana
Solana (SOL) $ 133.41 5.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514681 3.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.44904 2.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129145 2.57%

İddiaya Göre SBF, FTX’i Kurtarmak için Kötülüğü Göze Aldı

Iddiaya Gore SBF FTXi Kurtarmak icin Kotulugu Goze Aldi

Kripto para sektörünün son dönemdeki en büyük krizlerinden biri olan FTX, beraberinde birçok şirketin ölümüne neden oldu. Ancak günden güne ortaya çıkan belgelere göre FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, FTX’i kurtarmak için çok daha fazlasını gözden çıkarmış olabilir. Öyle ki 9 Aralık tarihli raporlara göre, Tether yöneticileri ve Binance CEO’su Changpeng Zhao, eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in FTX‘i kurtarmak amacıyla kripto piyasasını istikrarsızlaştırmaya çalıştığından endişeliydi.

İddiaya Göre SBF, FTX'i Kurtarmak için Kötülüğü Göze Aldı

İddiaya Göre SBF, FTX’i Kurtarmak için Kötülüğü Göze Almıştı

The Wall Street Journal tarafından yayınlanan “Borsa koordinasyonu” adlı bir Signal grubu sohbetinden bazı mesajlar, 10 Kasım’da Tether’in USDT’si hakkında CZ ile SBF arasında bir tartışma olduğunu ortaya çıkardı. Signal grubundaki üyeler arasında Kraken’in kurucu ortağı Jesse Powell, Tether’in baş teknoloji sorumlusu Paolo Ardoino ve diğer birkaç isim daha yer alıyordu.

Neden böyle bir grubun olduğu bile başlı başına kritik bir soru iken asıl kritik nokta gruptakilerin SBF’nin hareketlerinden endişelenmesi oldu. Rapora göre, CZ ve gruptaki diğerleri, Alameda Research tarafından yapılan alım satımların, kripto fiyatlarında dalgalanma etkisi yaratacak olan stablecoin’i depeg’e odakladığından endişe ediyordu. Binance CEO’sunun SBF ile karşı karşıya geldiği bildirildi:

“Stablecoin’leri depeg’lemeye çalışmayı bırakın. Bir şey yapmayı bırak. Şimdi dur, daha fazla zarar verme”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala