bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,672.60 0.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,954.66 2.06%
bnb
BNB (BNB) $ 571.40 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 162.09 0.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517379 0.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460158 0.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150871 4.92%

Hindistan’da Kripto Borsalarının Ödemeleri Kesildi

hindistanda kripto borsalarinin odemeleri kesildi1

Hindistan‘da kripto borsalarının ödemeleri ödeme işlemcileri tarafından kesintiye uğratıldı. Ülkedeki en büyük borsalarında hizmetler durdu.

Hindistan’ın en büyük kripto borsalarından biri olan CoinSwitch Kuber, dün tüm rupi mevduatlarını durdurdu. Uygulama yerel kripto para ticaret platformları arasında daha geniş bir eğilim gibi görünüyor.

Hindistan kripto endüstrisi ve kurumlarından kaynaklar, Kotak Mahindra Bank‘ın, ticaret için hizmetlerini sunmayı bıraktığını ve bunun akabinde durumun gerçekleştiğini söyledi.

Bankanın bu adımının arka planı henüz belirlenemezken yetkili açıklamalar da gelmedi.

Hindistan’da Kripto Borsalarının Ödeme Kesintilerine Ağır Vergi Sebep Oldu

Gelişme, Hindistan’ın kripto topluluğuna bir darbe vurmasına sebep oldu. Ülkede, 1 Nisan’da yeni katı vergilerin yürürlüğe girmesinden sonra, ek bir dolaylı vergi dayatma tehdidi de endişeleri artırıyor.

Mobikwik gibi ödeme ağ geçitleri 1 Nisan civarında borsaları desteklemeyi bırakmıştı. Birden fazla sektör kaynağı bunun MobiKwik‘in 1 Nisan’da yürürlüğe giren yeni bir vergiden zarar gördüğünü söyledi.

Hindistan’ın en büyük borsası WazirX, MobiKwik’in 1 Nisan’da çekildiğini doğruladı.

Öte yandan Hindistan’da bunun gibi baskıcı tutumlar, halihazırda artarak devam eden yetenek ve girişimci beyin göçünün daha da kötüleşmesine neden oluyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala