bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,036.43 2.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,189.14 1.41%
bnb
BNB (BNB) $ 604.10 1.17%
solana
Solana (SOL) $ 153.15 3.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534271 3.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479455 5.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155064 4.20%

Hindistan’da Kripto Vergisi İçin Yüzde 30’un Üstü İstendi

hindistanda kripto vergisi icin yuzde 30un ustu istendi2

Hindistan‘da kriptodan alınan vergilerde yeni bir gündem oluştu. Politikacı Sushil Kumar Modi, Hindistan’da kripto vergisi için yükseltme önerdi.

Birçok devlet kripto para piyasasını baskılamak ve kazanç kapıları arasına buradan alınacak vergiyi eklemek istiyor. Parlamento üyesi Modi, Hindistan maliye bakanı Nirmala Sitharaman’ı kripto gelirleri üzerindeki sermaye kazancı vergisini 1 Nisan’dan itibaren başlaması planlanan sabit oran olan yüzde 30’un üzerine yükseltmeyi düşünmeye çağırdı.

Hindistan, kripto gelirleri üzerinden alınan yüzde 30 vergiye ek olarak, 1 Temmuz‘dan itibaren yapılan her kripto işlemi için kaynağında yüzde 1 vergi indirimi uygulamaya hazırlanıyor.

Hindistan’da Kripto Vergisi Üzerinde Yeni Artırma Tartışması

Ülkenin kripto yatırımcıları, tüccarları ve borsa sahipleri, maliye bakanını yüksek vergilendirmeyi yeniden gözden geçirmeye teşvik etmek için sosyal medyayı kullandı. Aktörler, sektörün hâlâ çok yeni olan bir varlık sınıfı olduğunu savundu.

Hintli Bakan Sitharaman, kripto para birimlerinin yıllık bileşik büyüme oranının yüksek olduğunu ve “yatırımcıların olağanüstü kârlardan etkilendiğini” söylüyor.

Tartışmada Modi, Bitcoin için bu oranın yüzde 115, Ethereum‘unkinin yüzde 30 olduğunu söyledi. Modi, “Kriptodan gerçekten gelir elde eden insanlar için yüzde 30 vergi fark yaratmıyor.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala