bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,115.37 1.93%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,974.19 0.89%
bnb
BNB (BNB) $ 594.73 2.20%
solana
Solana (SOL) $ 142.24 2.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513604 1.51%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454029 2.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144839 2.26%

Hindistan Merkez Bankası Başkan Yardımcısından, CBDC Açıklaması

hindistan merkez bankasi baskan yardimcisindan cbdc aciklamasir

Hemen hemen birçok ülkenin gündeminde yer alan merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) ile ilgili olarak farklı ülkelerden açıklamalar geliyor. Bu kez bir açıklamada Hindistan Merkez Bankası (RBI) başkan yardımcısı Rabi Sanka’dan geldi. Rabi Sanka, CBDC konusunda değerlendirmede bulundu.

Hindistan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, CBDC’lerin Kripto Paraları Yok Edeceğini Söyledi

Hindistan Merkez Bankası (RBI), merkez bankası tarafından verilen dijital para birimlerinin (CBDC) ortaya çıkmasının özel kripto para birimlerine bir son vereceğine inanıyor . 

hindistan merkez bankasi baskan yardimcisindan cbdc aciklamasia

Hindistan Merkez Bankası (RBI) başkan yardımcısı Rabi Sanka kripto para birimlerinin ileri teknoloji ile desteklenmesine rağmen istenmeyen kullanımlar için kullanılma potansiyeline sahip olduğunu da belirtti.

Hindistan Merkez Bankası (RBI) başkan yardımcısı Rabi Sanka konu ile ilgili şu şekilde açıklama yaptı:

merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) kripto para birimlerini öldürebileceğine gerçekten inanıyoruz.

IMF’nin düzenlediği bir etkinlikte konuşan Sankar, ajansın küresel kripto düzenlemelerine öncülük etmesi gerektiğini söyledi.

Son olarak belirtmek gerekirse kısa süre önce Tayland Merkez Bankası, CBDC için ilk pilot uygulamasını 2022 yılının ikinci çeyreğinde yapılacağını açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala