bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,616.92 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.17 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.56 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 183.53 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619362 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645901 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215407 13.58%

Tayland Merkez Bankası Başkanından CBDC Açıklaması

tayland merkez bankasi baskanindan cbdc aciklamasi

Tayland Merkez Bankası bir süredir merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) üzerinde çalışmalar yapıyordu. Kısa bir süre önce ülke 2022 yılının ikinci çeyreğinde başlayacağını söylenen CBDC pilot uygulamasının ertelenmesinin ardında ülkenin merkez bankası başkanı açıklama yaptı.

Tayland Merkez Bankası Başkanı: CBDC’nin Gecikmesi Olağan Bir şey

Tayland Merkez Bankası CBDC için ilk pilot uygulamasını 2022 yılının ikinci çeyreğinde yapılacağını açıklamıştı. Son dönemde pek çok ülkenin, merkez bankalarıyla ortaklaşa geliştirdikleri merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) pilot ya da denemelerinin yapılması, kullanıcıların para yatırma, çekme ve transferleri test etmesi bekleniyor. Tayland Merkez Bankası’ndan bir yetkili yaptığı açıklamada, geçtiğimiz Ağustos ayında perakende CBDC’nin “sınırlı bir ölçekte nakit benzeri faaliyetler” için alternatif bir ödeme yöntemi olarak test edileceğini söylemişti.

Sethaput Suthiwartnarueput 2

Bu yılın başlarında ise Tayland, ödemelerde kripto kullanımını yasaklayacağını açıklayarak kriptoyu bir ödeme yöntemi olarak düzenleme planlarını da açıklamıştı. CoinDesk’in haberine göre, Tayland Merkez Bankası Başkanı Sethaput Suthiwartnarueput ülkenin CBDC planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tayland’ın CBDC pilot uygulaması 2022’nin ikinci çeyreğinde çıkacağı açıklanmış ve sonrasında ertelenmişti. Bu konu hakkında açıklama yapan Suthiwartnarueput, ülkenin CBDC projesinin ertelenmesinin olağan bir şey olduğunu ve kullanıcılara en iyi deneyimi sunabilmek için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala