bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,177.32 7.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,874.32 6.44%
bnb
BNB (BNB) $ 547.91 6.99%
solana
Solana (SOL) $ 121.40 7.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488162 3.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.429223 3.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.124415 10.99%

Hindistan, Kendi Kripto Para Birimi Fikrini Değerlendiriyor

hindistan kendi kripto para birimi fikrini degerlendiriyor

Kripto varlıklara ağır vergiler getiren Hindistan’ın kripto varlık düşüncesi sonlanmış değil. Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, katıldığı etkinlikte Hindistan’ın Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ni (CBDC) piyasaya sürmeyi planladığını belirtti.

Hindistan Kendi CBDC’si Üzerinde Çalışıyor

Kripto varlıkların yoğun olarak ilgi gördüğü Hindistan son olarak kripto varlıklara ve kripto para borsalarına getirdiği ağır vergilendirme ile pek çok kesimin tepkisini çekmişti. Hindistan’ın bu hamlesinden geri adım atması gerektiğini belirten pek çok kişi ülkenin mevcut politikasıyla önemli bir fırsatı kaçırabileceğini belirtti. Standord Üniversitesi’nde bir etkinliğe katılan Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, kripto para birimlerinin yaygın olarak kötüye kullanılabileceğini de göz önünde bulundurarak, Hindistan’ın yeni teknolojilere zarar vermeden düzenlemeler üzerinde yoğun bir düşünme süreciyle yeni kararlar alacağını açıkladı.

hindistan kendi kripto para birimi fikrini degerlendiriyor 2

Hindistan’ın dağıtılmış defter teknolojilerine yapılan yeniliği ve temelleri sağlam olan ilerlemeleri desteklediğini belirten Sitharaman, Hindistan’ın yeni kripto planlarına dair şu açıklamalarda bulundu: Elimizde mevcut bilgilerle en doğru kararları aldığımıza emin olmak için beklemek zorundayız. Bu kararlar aceleye getirilmeye gelmez. Bu konular sadece Hindistan’ın değil dünyanın pek çok ülkesinin tartıştığı konular. Diğer ülkelerle benzer endişelere sahibiz. Amacımız yeniliklere zarar vermeden ilerlemenin devam etmesine yardımcı olmak istiyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala