bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,700.07 0.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.26 1.30%
bnb
BNB (BNB) $ 587.25 0.54%
solana
Solana (SOL) $ 145.48 0.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529562 0.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459006 1.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161403 7.06%

Helium’un Solana’ya Geçişinde Son Tarih Belli Oldu

heliumun solanaya gecisinde son tarih belli oldu1

Merkeziyetsiz kablosuz iletişim ağı Helium, 27 Mart’a kadar tamamen Solana blockchain’e geçiş yapacak. Geçiş süreci ile birlikte Helium tabanlı HNT, IOT, DC ve MOBILE token’lar Solana blockchain ağına taşınacak.

Helium, 27 Mart’a kadar Solana’ya Taşınacak

Helium geliştirilerinin cuma günü yaptığı açıklamaya göre, Solana‘ya geçiş süreci 27 Mart’a kadar tamamlanacak. Taşıma işleminin ardından Helyum cüzdan uygulamasının yeni sürümü kullanıma sunulacak. Kullanıcılar, mevcut cüzdan uygulamalarını güncelleyerek yeni uygulamaya erişebilecek. HNT sahipleri, Solana ekosisteminde Phantom ve Solflare gibi diğer cüzdanları da kullanabilecek.

heliumun solanaya gecisinde son tarih belli oldu2

Geçiş sürecinin 27 Mart saat 15:00’e kadar tamamlanması planlanıyor.Bu süreçte tüm kullanıcılar Solana’ya taşınacak. Bu tarih itibarıyla temel geliştiriciler, zincir durdurma işlemi başlatacak. İşlemle birlikte zincir düğümleri durdurulacak ve yeni bloklar senkronize edilmeyecek. Çekirdek geliştiriler ise blok üretiminin durduğunu doğruladıktan sonra Helium blockchain’inin son anlık görüntüsünü alacak. Daha sonra zincir durumu tüm hesaplar ve tokenlar dahil olmak üzere Solana’ya aktarılacak. Hotspot’lar NFT olarak basılacak. Geçiş sürecinde herhangi bir kritik hata durumunda yükseltmenin gecikebileceği ifade ediliyor.

Helium topluluğu üyelerinin yaklaşık yüzde 81’i taşınma işlemine onay vermişti. Helium (HNT) son bir haftada yüzde 20’ye yakın değer kazandı. HNT, son 24 saatte yüzde 6’nın üzerinde yükseliş yaşadı ve 3 dolardan işlem görüyor. HNT’deki değer kaybı ise son bir yılda yüzde 88’e yakın gerçekleşti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala