bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,184.13 4.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,979.27 5.96%
bnb
BNB (BNB) $ 568.44 3.98%
solana
Solana (SOL) $ 124.57 7.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.496115 3.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.434389 4.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133087 6.25%

Güney Koreli telekom devinden Web3 hamlesi

sk telecom

Güney Koreli telekomünikasyon devi SK Telecom (SKT), Web3 cüzdanını piyasaya süreceğini duyurdu. Şirket, cüdan projesini Aptos Labs ve Atomrigs Lab ile birlikte geliştireceğini belirtti.

teknoloji devi sk telecom kripto para cuzdanini piyasaya surecek

Şirketten yapılan açıklamada, müşteri tarafından kullanılan ana ağlar ve merkeziyetsiz uygulamala bağlantılarının genişletilmesinin hedeflendiği kaydedildi. İş birliği kapsamında T cüzdanı, Aptos’un DApp ekosistemine entegre edilecek. MoveVM blockchain teknolojisinin benimsenmesi de sağlanacak.

SK Telecom‘un kripto para ve NFT’ler için blockchain cüzdanı başlatma projesi ilk olarak Temmuz 2022’de gündeme gelmişti. SKT’nin blockchain operasyonları, o dönemde Web3 cüzdanı geliştirmek ve işletmek için AhnLab Blockchain Company ve Atomix Lab ile iş birliği yapmıştı.

Diğer taraftan Güney Kore Ulusal Vergi Servisi (NTS), denizaşırı varlıkların yüzde 70’inden fazlasının kripto para olarak tutulduğunu açıkladı. Ülkede kurumsal şirketlerin blockchain’e yönelik ilgisi artıyor. Br süre önce finans devi Mirae Asset Securities, tokenize menkul kıymetler ağı geliştirmek için Polygon Labs ile anlaşmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala