bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,590.43 6.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,890.83 4.99%
bnb
BNB (BNB) $ 551.59 5.11%
solana
Solana (SOL) $ 121.53 6.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.493988 1.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.432609 1.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.124667 9.44%

Güney Koreli Kripto Borsasının CEO’su Casusluktan Tutuklandı

guney koreli kripto borsasi ceosu casusluktan tutuklandi 2

Güney Kore’de faaliyet gösteren bir kripto para borsasının CEO’su Kuzey Kore için casusluk yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. 38 yaşındaki yöneticinin ismi verilmezken soyadı Lee olan yöneticinin Kuzey Koreli bir ajanla Güney Kore’nin gizli bilgilerini satmak için anlaştığı iddiasıyla tutuklandı.

Kripto Para Borsasının CEO’su Kuzey Kore İçin Casusluk Yaptı

Tutuklanan yöneticinin geçen Temmuz ayında 549 bin dolar karşılığında Güney Kore’nin askeri bilgilerini Kuzey Koreli bir casus ile anlaşıp bilgileri sattığı iddiasıyla tutuklandığı aktarıldı. Lee’nin gizli bir askeri ağa erişim elde etmek için askeriyeden bir subaya 37.643 bin dolar değerinde kripto para ödemesi yaptığı ifade edildi. Borsa yöneticisinin askeri birlikten bilgi toplamak için subaya gizli kameraya sahip olan bir kol saati verdiği belirtilirken, iki kişi de 1948 yılında kabul edilen Güney Kore Güvenlik Yasası’nı ihlal etmekle suçlanıyor.

guney koreli kripto borsasi ceosu casusluktan tutuklandi

Bu yasada Güney Kore vatandaşlarının Kuzey Kore’yi ziyaret etmeleri ve hükümetin izni olmadan Kuzey Koreli kişilerle görüşmeleri yasak. Yasa ayrıca Kuzey Kore’yi övmeyi ve Kuzey Kore propagandası yapmayı da yasaklıyor. Son olarak Kuzey Kore casusunun hala serbest olduğu aktarılırken, yöneticinin casusla bir kripto para topluluğunda tanıştığı belirtiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala