bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,633.71 2.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,987.52 0.87%
bnb
BNB (BNB) $ 562.50 0.67%
solana
Solana (SOL) $ 132.66 7.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514461 3.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.45286 4.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131105 0.21%

Güney Afrika Merkez Bankası Kriptoyu Ele Alacak

guney afrika merkez bankasi kriptoyu ele alacak

Kripto para birimlerine ilgi dünya genelinde artmaya devam ediyor. Kripto para birimlerine ilgi arttıkça devletlerin kripto düzenlemeleri de hızlanıyor. Güney Afrika Merkez Bankası (SARB) Başkan Yardımcısı Kuben Naidoo, kripto para birimleri için düzenleyici bir çerçeve getirilmesi için çalışmalar yürüteceğini açıkladı.

Güney Afrika Kripto Düzenlemelerine Hız Verdi

Güney Afrika Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Kuben Naidoo katıldığı bir internet seminerinde yaptığı açıklamada, “Kripto para birimleri hakkındaki görüşümüz değişti ve şimdi kripto para birimini bir finansal varlık olarak görüyoruz. Kripto para birimlerini bir finansal varlık olarak düzenlemeyi planlıyoruz.” dedi.

guney afrika merkez bankasi kriptoyu ele alacak 2

Naidoo ayrıca kripto para kullanımının yaygınlaştığını ve kripto para birimlerini düzenleyip ana akıma getirmek için çalışmalara başladıklarını belirtti. Kripto para düzenlemelerinin 12 ila 18 ay sürebileceğini ancak bazı müşterinizi tanıyın (KYC) kuralları ve kripto para borsaları için lisanslama işlemlerinin daha önce uygulanabileceğini belirten Naidoo açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Bakanlar, FIC (Finansal İstihbarat Merkezi) yasasının bir planını değiştirdiğinde, çalışmalarımıza tam olarak başlayabiliriz. Kripto para birimleri ile ilgili gerçekleştireceğimiz düzenlemelerin hayata geçebilmesi 12 ila 18 ay sürebiliriz ancak bazı KYC ve kripto para borsalarının lisanslama işlemlerini daha kısa süre içerisinde gerçekleştirebiliriz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala