bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,608.43 6.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,887.22 4.88%
bnb
BNB (BNB) $ 548.70 5.35%
solana
Solana (SOL) $ 121.58 6.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.493321 1.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.432357 0.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12462 8.94%

Grayscale CEO’su spot Bitcoin ETF için umudunu koruyor

grayscale ceosundan gbtc aciklamasi

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF) onaylayacağına dair söylentiler yayılmaya devam ederken Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, Yahoo Finance’ta konuk olduğu yayında süreç hakkında konuştu.

Çarşamba günü katıldığı yayında Sonnenshein, SEC’in başvurulara ne yanıt vereceği sorusuna karşın iyimser beklentiler taşıdığını açıkladı:

“SEC ile dirsek temasımız devam ediyor. Spot Bitcoin ETF’lerine dair aldığımız sorular, yetkililerin bu konuyla yakından ilgilendiği anlamına geliyor.”

Faizler düşerse yatırımcılar Bitcoin’i tercih edebilir

Kripto piyasasının son günlerdeki yükselişini yorumlayan Sonnenshein, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine başladığı takdirde risk algısı daha düşük yatırımcıların da Bitcoin ve ons altını tercih edebileceğini belirtti. Grayscale yöneticisi son olarak JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’in yakın tarihte kripto paralar hakkında yaptığı yoruma dair gelen soruya cevap verdi. Dimon, ABD’li milletvekillerine yaptığı konuşmada elinde olsa kripto sektörünü ortadan kaldırmayı tercih edeceğini söylemişti.

“Her yöneticinin yeni teknolojilere dair farklı görüşleri olabilir. Ancak görüşler her ne olursa olsun banka ve benzeri finans kuruluşları kendini günümüz yatırımcısı için adapte etmek zorunda.”

Dünyanın en büyük kripto varlık yöneticisi Grayscale, reddedilen spot ETF başvurusunun ardından açtığı davada SEC’e karşı yaz aylarında büyük zafer elde etti. SEC Başkanı Gary Gensler kararın ardından yaptığı açıklamada mahkemenin henüz nihai sonuca varmadığını belirtti.

Amerikan mahkemelerinin Komisyonu’u haksız bulmasının ardından BlackRock ve Fidelity gibi dev şirketler spot kripto fonlarını listelemek için SEC’in kapısına dayandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala