bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,217.74 0.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,028.74 0.86%
bnb
BNB (BNB) $ 576.81 0.87%
solana
Solana (SOL) $ 168.42 3.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519979 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480259 5.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15314 1.48%

SEC Başkanı Gensler’dan ılımlı Bitcoin ETF demeci

sec baskani gary genslerden yeni kripto aciklamasi

Amerikan Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, spot Bitcoin yatırım fonu (ETF) başvuruları hakkında konuştu. Geçtiğimiz gün katıldığı bir konferansta soruları yanıtlayan Gensler, başvurular hakkında önyargılı davranmayacağını belirtti.

“Elimizde bir dizi dosya var. Bunları inceliyoruz ve bunu yapmaya devam edeceğiz.”

Geçmiş tarihlerde spot Bitcoin ETF’lerinin manipülatif olma ihtimalini eleştirmekten çekinmeyen SEC Başkanı’nın daha ılımlı açıklamalar yapması dikkat çekti. Gensler, ETF başvurularını değerlendirirken borsa ve çeşitli kurumların fikirlerinin aldıklarının altını çizdi.

SEC yetkilisi, aylardır beklemede olan spot Bitcoin ETF başvuruları için kararın ne zaman çıkacağına dair ser verip sır vermezken süreçlerin şeffaf ve adil bir şekilde devam ettiğini belirtti. ARK Invest kurucusu Cathie Wood, bir televizyon programında Gensler’ın Hazine Bakanı olmak uğruna taraflı kararlar verdiğini iddia etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala