bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,096.57 3.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,963.67 0.86%
bnb
BNB (BNB) $ 559.93 2.12%
solana
Solana (SOL) $ 132.08 5.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517387 4.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446128 1.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128563 2.28%

Grayscale: Amerikalıların Yüzde 5’inin Kriptoya Sahip

grayscale amerikalilarin yuzde 5inin kriptoya sahip oldugunu belirtiyor

Grayscale tarafından yayımlanan bir ankete göre, her dört Amerikalı yatırımcıdan biri Bitcoin‘e (BTC) sahip. Anket ayrıca, Bitcoin’i elinde tutan Amerikalı yatırımcıların yüzde 55’inin satın almalarını geçen yıl yaptığını gösteriyor. Dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi tarafından toplanan veriler, ABD’nin önemli bir merkez haline geldiğini de gösteriyor. 

Ticaretin yanı sıra ABD, en yüksek madencilik hash oranına sahip olarak Bitcoin’de de lider durumda.

grayscale amerikalilarin yuzde 5inin kriptoya sahip oldugunu belirtiyor 2

Grayscale’e Göre ABD’li Yatırımcıların Yüzde 25’i Kriptoda

Bitcoin bu yıl birkaç iniş ve çıkış yaşadı ve volatilitesi oldukça yükseldi. Ancak mevcut düşüşlere rağmen, Bitcoin’in fiyatı hala Ocak 2021’de işlem gördüğünden yüzde 70 daha yüksek durumda. Bu durumda da doğal olarak lider kriptonun kurumsal benimsenmesini artırıyor.

Son olarak ankete katılanların yüzde 60’ının kripto para birimlerine yatırım yapmakla ilgilendiklerini belirttiğini ve bu da önümüzdeki yıllarda kripto sahiplerinin sayısının artacağını gösteriyor.

Anket sonuçları hakkında yorum yapan Grayscale Investments CEO’su Michael Sonnenshein, konuyla alakalı olarak şu ifadelere yer verdi:

“2021 Bitcoin Yatırımcı Çalışması sonuçları, daha fazla yatırımcının yatırım portföylerine Bitcoin ve dijital para birimleri eklemede uzun vadeli değer gördüğünü doğruluyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala