bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,605.43 4.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,940.75 2.34%
bnb
BNB (BNB) $ 553.68 3.54%
solana
Solana (SOL) $ 130.48 3.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518163 3.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444529 1.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.126755 3.52%

Geleneksel finansla kriptonun flörtü 2023’te nasıl geçti?

wall street kripto icin bir yol bulacak 2

Bitcoin’in son haftalardaki yükselişiyle kripto sektörü canlanırken sektördeki şirketler de bir yandan yaralarını sarmakla meşgul. Geleneksel finansın dev şirketleri blokzincir çözümleri için yeni kapılar aralıyor.

Henüz geçen hafta Goldman Sachs, UBS ve Banco Santander tarafından desteklenen bir blokzincir şirketi Fnality, birkaç yıldır üzerinde çalışılan bir platform aracılığıyla ilk ödemeleri gerçekleştirdi.

HSBC Holdings ve Franklin Templeton da dahil olmak üzere büyük finans şirketleri, blokzincir girişimleriyle 2024’e doğru yeni bir ivmeyi işaret ederken JPMorgan’ın ödeme sistemi JPM Coin yeni bir dönüm noktasına geldi. JPM Coin ve tokenize teminat ağı da dahil olmak üzere blokzincir uygulamaları aracılığıyla günlük olarak gerçekleştirdiği 1,5 milyar dolar değerindeki işlemler, son bir yılda ikiye katlandı.

Deutsche Bank AG’nin varlık yöneticisi DWS Group yaptığı açıklamada, stablecoin çıkaracak bir şirket kurmak için piyasa yapıcı Flow Traders’ın da aralarında bulunduğu firmalarla iş birliğine gittiğini duyurdu.

İşte, geleneksel finans firmalarının blokzincir teknolojisinde geçirdiği bir yıla dair fena sayılmayacak karnesi…

JPMorgan Chase

Banka, Haziran ayında blokzincir sistemi JPM Coin’e euro cinsinden ödemeleri başlattı ve daha sonra şirketlerin programlanabilir ödemeler yoluyla otomatik olarak nakit aktarmalarına olanak tanıyan yeni bir özellik ekledi. Ayrıca ödemeler için dijital bir para yatırma jetonunu da araştırıyor. Ekim ayında JPMorgan’ın Tokenleştirilmiş Teminat Ağı, BlackRock tarafından para piyasası fonlarından birindeki hisseleri dijital tokenlere dönüştürmek için kullanıldı ve bunlar daha sonra iki kurum arasındaki tezgah üstü türev ticareti için teminat olarak Barclays’e aktarıldı.

Societe Generale

Fransız bankanın kripto varlık iştiraki Societe Generale-FORGE, Ethereum blokzincirinde euroya çıpalı stablecoin piyasaya sürdü. Aralık ayında kripto borsası Bitstamp’ta listelenen stablecoin, AXA Yatırım Yöneticileri tarafından Societe Generale’nin dijital yeşil tahvilini satın almak için kullanıldı.

Citigroup

Banka, çıkardığı Citi Token üzerinden tokenize mevduatları ve akıllı sözleşmeleri Citi’nin küresel ağına entegre ederek temel nakit yönetimi ve ticaret finansmanı yeteneklerini yükseltecek.

HSBC

Banka, Londra kasasında tutulan fiziksel altının sahipliğini tokenize etmek için dağıtık defter teknolojisini kullanan bir platform başlattı. Kurumsal müşterilere tokenize menkul kıymetler gibi dijital varlıklar için bir saklama hizmeti sunmayı planladığını duyurdu.

Euroclear

Euroclear, 100 milyon euro topladığı Dünya Bankası dijital bonosunu blokzincir kullanarak geleneksel menkul kıymetler ihracı yapacağı bir platform açtı. Söz konusu bono, Lüksemburg Borsası’nda listelendi.

Franklin Templeton

Nisan ayında ABD’de kayıtlı bir yatırım fonu işlemlerini Polygon blokzincirinde kaydetmeye başlayan Franklin Templeton ardından Bitcoin’in borsa yatırım fonlarında işlem görmesi için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na başvurdu.

PayPal

Silikon Vadisi merkezli dijital ödeme şirketi Ağustos ayında ABD dolarına çıpalı stablecoin PYUSD’yi piyasaya sürdü.

Fnality International

Londra merkezli şirket Aralık ayında toptan dijital ödeme sisteminin ilk sterlin işlemlerini gerçekleştirdiğini açıkladı. Platform, Lloyds, Santander ve UBS’in İngiltere Merkez Bankası’ndaki fonlar tarafından 1’e 1 desteklenen dijital bir nakit varlığında işlem yapmasını sağladı. Bir ay önce Goldman Sachs ve BNP Paribas tarafından yönetilen bir finansman turunda 77,7 milyon sterlin yatırım topladı.

DWS Group and Flow Traders

İki şirket, euroya çıpalı stablecoin çıkaracak yeni bir şirket kurmak için Galaxy Digital ile bir araya geldi.

MoneyGram

Ödeme firması, müşterilerinin havale işlemlerinde kullanabilmeleri için USDC kabul eden emanete dayalı olmayan kripto cüzdanı piyasaya sürdü.

DTCC

ABD borsasının takas hizmeti sunan finansal kuruluşu Depository Trust & Clearing Corp. (DTCC) tokenizasyon şirketi Securrency’i 50 milyon dolara satın aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala