bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,360.37 5.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,894.78 3.41%
bnb
BNB (BNB) $ 548.43 2.60%
solana
Solana (SOL) $ 123.56 3.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.496117 0.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.438168 2.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.123973 7.48%

Kriptoya sert eleştirilerde bulunan JPMorgan CEO’su ne kadar samimi?

jpmorgan ceosu jamie dimondan fedin duzenlemelerine elestirirffv

JP Morgan CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin ve kripto paralara getirdiği suçlamalardan sonra eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

Dimon, 5 Aralık’ta yaptığı bir konuşmada, “Bunun tek gerçek kullanım alanı suçlular, uyuşturucu kaçakçıları, kara para aklama, vergiden kaçınma. Ben hükümetin yerinde olsaydım, kapatırdım.” dedi.

Ancak kripto uzmanları JPMorgan’ın geçmişteki cezalarının milyarlarca doları bulduğunu hatırlattı. Good Jobs First’ün verilerine göre JPMorgan 2000 yılından bu yana 272 ihlalde 39,3 milyar dolar ceza ödeyerek en çok ceza alan ikinci banka oldu. Bu cezaların yaklaşık 38 milyar doları, 2005 yılında CEO olarak göreve başlayan Dimon’un gözetimi altında gerçekleşti.

İşte JPMorgan’ın sicili

Kripto savunucusu John Deaton 6 Aralık’ta X’te yayımladığı bir yazıda “İki yüzlülükten bahsediyoruz!” dedi.

VanEck strateji danışmanı Gabor Gurbacs, dünya çapındaki bankaların bu yüzyılda 380 milyar dolar ceza ödediğini belirterek, “Jamie Dimon bu tür bir sicille Bitcoin’i eleştirecek konumda değil” dedi.

Öte yandan Dimon liderliğindeki banka ayrıca Jeffrey Epstein’in suçlarına yardım ettiği iddiaları üzerine 75 milyon dolarlık bir anlaşmaya varmıştı.

Dahası, banka daha önce mortgage anlaşmaları kapsamında yatırımcılara 13 milyar dolar ceza ödemiş ve manipülasyon suçlamalarıyla 1 milyar dolarlık bir anlaşma yapmıştı.

JPMorgan’ın kendi kriptosu da var

Dimon, Bitcoin’i eleştirse de JPMorgan kendi kripto token’ı olan JPM Coin‘i başlatmıştı. Bu nedenle, Dimon’un kripto para birimleri hakkındaki yorumları eleştiriliyor.

Banka ayrıca Ekim ayında BlackRock’ın da müşterilerinden biri olduğu blokzinciri tabanlı bir tokenizasyon platformunu kullanıma sundu. Ayrıca Nisan 2021’de Ethereum altyapı firması Consensys için 65 milyon dolarlık bir finansman turuna katkıda bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala