bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,799.29 3.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,912.09 3.92%
bnb
BNB (BNB) $ 583.56 1.84%
solana
Solana (SOL) $ 144.74 5.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503715 2.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445891 4.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144058 4.77%

JPMorgan CEO’sundan Senatör Warren’a kriptonun kapatılması çağrısı

jpmorgan

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, hükümetin yerinde olsaydı kripto paraları kapatacağını söyledi.

Senato Bankacılık Komitesi önünde söz alan Dimon, kripto karşıtlığıyla tanınan Senatör Elizabeth Warren’ın sorusu üzerine Bitcoin ve kripto paralara her zaman derinden karşı olduğunu söyledi.

JPMorgan CEO’su, daha önce defalarca kripto paraları hedef aldı. İnsanların BTC’den uzak durması gerektiğini kaydeden Dimon, stablecoin’lerin de düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kısa bir süre önce Senatör Warren önderliğinde Dijital Varlık kara Para Aklamayı Önleme Yasası ABD’de yürürlüğe girdi.

Warren ayrıca, bankacılık devlerinin patronlarıyla bir araya geldiği bir panelde, kara para aklama karşıtı kuralların kripto paralar için geçerli olup olmamasına ilişkin bir soru yöneltti. Aralarında Wells Fargo, Bank of America ve Goldman Sachs CEO’larının bulunduğu yöneticiler bu soruya “Kesinlikle” yanıtını verdi.

Warren panelde, “Bankacılık söz konusu olduğunda genellikle milyarlarca dolarlık bankaların CEO’ları ile el ele tutuşmuyorum ancak bu bir ulusal güvenlik meselesi.” ifadelerini kullandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala