bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,898.12 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.63 1.05%
bnb
BNB (BNB) $ 590.95 0.49%
solana
Solana (SOL) $ 153.75 4.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532701 0.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461436 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159738 0.75%

JPMorgan, JPM Coin ile otomatik ödeme özelliğini sunuyor

JPM

Bankacılık devi, blockchain tabanlı ödeme sistemi aracılığıyla otomatik ödeme özelliğini hayata geçirdi.

Onyx Coin Sistemleri başkanı Naveen Mallela, JPMorgan’ın sunduğu programlanabilir ödeme özelliğinin, JPM Coin’in evriminde bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi.

Onyx, JPMorgan’ın blockchain iş birimi olarak tanınıyor.

Programlanabilir ödemeler, önceden belirlenen kurallara göre aktif hale gelerek manuel ödeme yapılma ihtiyacını ortadan kaldırır. Böylelikle işlemler daha hızlı gerçekleşirken, aynı zamanda tatil günleri için finans kuruluşlarının ekstra fon ayırmasına da gerek kalmamaktadır.

Programlanabilir ödemeler yalnızca bankanın kurumsal müşterilerinin kullanımına sunuldu.

JPMorgan, programlanabilir ödemeleri ilk olarak 2021 yılında Siemens AG ile birlikte test etmeyi başladı. Siemens AG, bu hafta içinde bazı eksiklikleri gidererek özelliğin başlatılmasında yardımcı oldu. Önümüzdeki haftalarda Cargill ve FedEx’in de bu özelliği kullanacağı ifade edildi.

Banka, JPM Coin’i ilk olarak 2019 yılında piyasaya sürdü. Varlık, geçtiğimiz ay 1 milyar dolarlık işlem gerçekleştirerek yeni bir dönüm noktasına ulaşmayı başardı. JPMorgan’ın geleneksel platformlar aracılığıyla gerçekleştirdiği ödemeler ise 10 trilyon dolar ile oldukça yüksek seviyede yer aldı.

JPMorgan’ın JPM Coin ödeme sistemini ilerleyen dönemlerde bireysel kullanıcılara da sunmayı planladığı kaydedildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala