bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,103.71 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,027.11 0.54%
bnb
BNB (BNB) $ 575.05 1.39%
solana
Solana (SOL) $ 168.03 3.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519873 0.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480815 5.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152534 1.81%

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Metaverse’e Adım Attı

Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi Metaversee Adim Atti

Metaverse şirketleri ve ünlüleri tüm hızıyla bünyesine katmaya devam ederken, en büyük gelişmelerden birisi de ülkelerin bu alanda attığı adımlar oluyor. Son olarak ülkemizde de hızla yaygınlaşan metaverse adımları, bu kez de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi‘nde atıldı.

Metaverse evrenine ilk adımı Zeugma Dionysos Evi ile atan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Şehir projesinin bir ürünü olarak tanıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Metaversee Adim Atti
Metaverse Zeugma Mozaik Müzesi içerisinden bir görsel.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Metaverse’e Zeugma ile Katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ülkemizin en büyük tarihi değerlerinden birisi olan Zeugma Mozaik Müzesi’nde yer alan eserleri dijital kopya aracılığı ile metaverse’e aktarmayı amaçlıyor. Metaverse için ilk 3D tasarlanarak sanal ortama aktarılan Zeugma Dionysos Evi, artık tarih severler tarafından sanal gözlüklerle gezebilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala