bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,143.19 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.03 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 611.89 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 147.83 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52521 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473622 0.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151635 1.28%

GameStop’un Kaynağı WallStreetBets Kripto Subreddit’i Başlattı

Wallstreetbets 1

Üyelerini Reddit üzerinden GameStop hissesi ile oynamak için koordine edilen Reddit forumu WallStreetBets, başından beri kripto konusunda çekimser bir tavır izliyordu. Fakat bu değişmişe benziyor. bawse1 adlı bir Reddit moderatörünün günkü paylaşımına göre WSB, kripto alanına da giriyor.

Aynı topluluk, aynı format, wallstreetbets hakkında sevdiğiniz aynı şeyler, aynı insanlar tarafından yönetiliyor.”

WSB forumu, bu yılın başlarında GameStop hisse olayları öncesi bilinmeyen bir gruptu. Şu anda 11 milyona yakın olan üyeleri, emsallerini olabildiğince fazla GME satın almaya teşvik etmek için memler ve FOMO tehdidini uyguladı. Yıla başlarken 20 doların altında seyreden hisse senedinin fiyatı, amatör günlük trader’ların hedge fonların açık pozisyonlarını aşması ve sinirlerini tutmasıyla bir ay içinde 400 dolara kadar çıktı.

wall street bets crypto app balancer gID 4

WallStreetBets Kripto Forumu Açıyor

Birçok Reddit kullanıcısı, kripto para ticareti, WSB’de mükemmel bir tartışma konusu olarak görüyor. Kripto varlıkları, GameStop ve diğer meme hisse senetleriyle aynı kült yapıya sahip durumda.

Ancak WallStreetBets’in moderatörleri, kripto para birimine karşı soğuk bir tavır içindelerdi.

Bunu forumun 4. Kuralından açıkça anlayabiliyoruz; “Pompa ve Boşaltma, Kripto Tartışmaları, Şemalar veya Dolandırıcılık Yok.”

Nisan ayında WSB moderatörleri ilk defa Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin üzerine bir tartışmaya izin verdi. Bunun devamında gelişen sohbetler sonrası yeni düzenlemeler yapıldı. Moderatör bawse1, “herkese kripto spam’ı yüklemek” istemediğini ve kripto konuşmalarının kuralların ölçüleri ile birlikte yapılabileceğini yazdı.

Sonrasında diğer modlar tarafından kararın kabul edilmemesi üzerine yeni bir Subreddit açılmasına karar verildi.

Haberimizin yazımı itibarıyla WallStreetBetsCrypto adlı yeni alt dizinin şimdiden 14.000 üyesi mevcut. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala