bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,608.77 5.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,107.27 3.76%
bnb
BNB (BNB) $ 585.38 4.42%
solana
Solana (SOL) $ 143.16 3.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532835 2.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468136 2.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144695 9.21%

GameStop’a NFT Oyunları İçin 100 Milyon Dolar Fon

gamestopa nft oyunlari icin 100 milyon dolar fon

Oyun ve e-spor devi GameStop, uzun süredir üzerinde çalıştığı NFT planları için 100 milyon dolar teşvik paketi aldı. Şirketin ekosistemden nasıl yararlanmayı planladığı da böylece netleşti. GameStop, hızla büyüyen NFT pazarı için teknoloji olarak Immutable X‘i seçtiğini duyurdu.

Mayıs 2021’de açılan tanıtım sitesinde bir Ethereum logosu göstererek plan hakkında ipucu veren şirket, NFT oyunlarına odaklanan 100 milyon dolarlık fonunu Ethereum’un layer-2 ölçeklendirme çözümü Immutable X’te kullanacak.

GameStop’un Kripto ve NFT Oyunları Büyük Bir Adım

Decrypt‘e röportaj veren Immutable‘ın kurucu ortağı ve CEO’su Robbie Ferguson, “Bu, oyun endüstrisi ve blockchain için ileriye doğru büyük bir adım” dedi. 

Fonun “NFT’lerin ve blockchain’in muazzam bir faydası olduğunu ve çok daha geniş bir kitleye ulaştığının bir başka doğrulaması” olduğunu söyleyen Ferguson, “Immutable ve GameStop, yüksek kaliteli stüdyoların hem oynaması hem de kazanması için zevkli oyunlar oluşturmaya çalıştığı uzun vadeli oyun projelerini hayata geçirmeye odaklanıyor” dedi.

gamestopun kripto ve nft hamleleri icin 100 milyon dolar fon2

Oyun oynamanın geleceğinin dijital mülkiyet haklarının doğasında olduğunu belirten Ferguson, “Immutable X üzerine inşa ederek GameStop, Ethereum‘un baskın ve açık NFT ekosisteminden yararlanmaya katılım ve likidite için büyük fırsatlar yaratmaya çalışıyor” dedi.

Geçen ay The Wall Street Journal, GameStop’un NFT projesi için 20’den fazla kişiden oluşan bir ekip tuttuğunu bildirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala