bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,627.78 1.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,020.23 1.65%
bnb
BNB (BNB) $ 579.16 1.83%
solana
Solana (SOL) $ 149.27 2.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523102 3.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.44204 2.47%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150888 3.85%

FTX’ten 450 Milyon Dolarlık Robinhood Hisseleri için Talep

FTXten 450 Milyon Dolarlik Robinhood Hisseleri icin Talep

Bir döneminde sponsorluktan sponsorluğa, yatırımdan yatırıma koşan kripto para borsası FTX, günümüzde bir başarısızlık hikayesi olarak anılıyor. Bu noktada borsanın kurucusu Sam Bankman-Fried da göz önünde tutulan kişiler arasında. Kısa bir süre önce 250 milyon dolarlık kefaretle serbest bırakılmıştı. Ancak yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

FTX'ten 450 Milyon Dolarlık Robinhood Hisseleri için Talep
Kaynak: Court Listener

FTX, 450 Milyon Dolarlık Robinhood Hissesi için Mahkemeden Yardım İstedi

Binance’in elindeki FTT‘leri satmaya karar verdiği açıklaması, bir devin yıkılışına neden olan ufak darbe oldu. Ancak bu darbe temeli yalnızca kullanıcıların aynı anda paralarını çekmeyeceğine inanan bir sistem tarafından desteklendiğinden, yerle bir olması da o denli kolay oldu.

Bu noktada FTX‘in bir borsa olmaktan çok yatırımları birçok alana dağıtan devasa bir aracı olduğu ortaya çıktı. Son günlerde ortaya çıkan belgelere bakıldığında ise yeni bir durum daha göze çarpıyor. Öyle ki mahkeme raporuna bakıldığında FTX’in yaklaşık 450 milyon dolar değerinde Robinhood Markets (HOOD) hisse senedinin olduğu ve ABD iflas mahkemesinden konu hakkında yardım istediği görülüyor.

Mahkeme belgelerine göre, Antigua ve Barbuda’da organize olmuş, yüzde 90’ı eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından kontrol edilen bir kurumun, yaklaşık 56 milyon hissesi söz konusu. Emergent Fidelity Technologies adındaki şirket, bu noktadaki aracılık işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılıyor.

Diğer taraftan FTX ise bu hisseleri kullanmadaki amacının tüm alacaklılarına nasıl geri ödeme yapak olduğunu ve, iflas davasına bakan hakimin hisseleri dondurulmaya zorlaması gerektiğini savunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala