bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,193.13 4.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,965.55 6.28%
bnb
BNB (BNB) $ 565.96 3.97%
solana
Solana (SOL) $ 123.68 7.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49435 3.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.432334 4.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131699 6.45%

FTX’in veri paylaştığı ortaya çıktı

ftxin yeniden yapilanma plani alacaklilar tarafindan sorgulaniyor

Kripto para borsası FTX‘in kullanıcı verilerini FBI ile paylaştığı ortaya çıktı. Bloomberg’in haberinde borsanın son aylarda FBI’dan gelen veri taleplerini karşıladığı ifade edildi.

FTX yardim paralarini da geri istedi333

FTX danışmanlarının birden fazla FBI ofisinden gelen mahkeme celplerine uyarak bazı müşterilerin işlemlerinin kayıtlarını kolluk kuvvetlerine sağladığı aktarıldı. FBI’ın talepleri, FTX için mali danışman olarak hizmet veren Alvarez ve Marsal’dan gelen fatura kayıtlarında açıklandı. Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, şirketin personeli Portland, Philadelphia, Oakland, Minneapolis ve Cleveland’daki FBI ofisleri için bazı müşterilerin işlemlerinden bilgi aldı.

Alvarez ve Marsal’ın mahkeme dosyasında, FBI’ın Philadelphia ofisi tarafından çıkarılan mahkeme celbine yanıt olarak eylül ayında FTX’in bulut bilişim sağlayıcısından işlem verilerini paylaştığı bildirildi. Temmuz ayında FBI’ın Oakland ofisinden gelen talep üzerine müşteri hesaplarını ve işlemlerini incelediği kaydedildi. Şirket, ağustos ayında FBI’ın Portland ofisinden gelen mahkeme celbine uygun olarak belirli işlemlerle ilgili müşteri bilgilerini çıkardı.

Bloomberg’e göre, temmuz-eylül aylarında, iki danışman FBI ile ilgili hizmetler için 21 bin dolardan fazla fatura kesti. Mahkeme kayıtlarına göre Alvarez ve Marsal, Kasım 2022’den bu yana FTX’ten toplamda yaklaşık 100 milyon dolar ücret tahsil etti. FTX CEO’su John J. Ray III, müşterilerinin 2024 yılı sonuna kadar varlıklarının yüzde 90’ından fazlasını alabileceğini açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala