bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

FTX’in Para Geçmişi Bitmiyor: Hukuk Şirketine 12 Milyon Dolar

FTXin Para Gecmisi Bitmiyor Hukuk Sirketine 12 Milyon Dolar

FTX‘in kripto sektörü üzerindeki etkisi şüphesiz oldukça büyük. Şirketin büyük bir borsa haline gelmek için yaptığı izin dışı harcamalar ve karanlık sayfalar günden güne ortaya çıkıyor. Son olarak yeni mahkeme dosyalarına göre FTX, Bölüm 11 iflas davası sırasında ücret ve masraflarının ödenmesi için teminat olarak iflas avukatlarına 12 milyon dolarlık bir avans ödedi.

FTXin Para Gecmisi Bitmiyor Hukuk Sirketine 12 Milyon Dolar 1

FTX İflasını Açıklamadan Önce Hukuk Şirketine 12 Milyon Dolar

Kripto para borsaları yapıları gereği kullanıcıların varlıklarını soğuk cüzdanlarına taşıyor ve bu varlıkları kontrol etmek amacıyla off-chain adı verilen kendi iç sistemlerini kullanıyorlar. FTX ise kullanıcılarının yatırdığı mevduatları izinsiz bir şekilde yatırım, sponsorluk ve şirket satın alımları için kullanmış durumda.

Bugün patlamış durumda olan bu gizli sistem, FTX’in başına bela olmaya devam ediyor. Yapılan soruşturmalar sonrasında yeni mahkeme belgeleri ortaya çıktıkça FTX’in yeni bir işlemi daha ortaya çıktı. Şirket varlıklarını el konulacağını bildiği için iflas başvurusu yapmadan önce teminat olarak bir hukuk şirketine 12 milyon dolarlık bir avans ödedi.

Merkezi New York City’de bulunan bir hukuk firması Sullivan & Cromwell LLP, yasal hizmetler için FTX adına West Realm Shires Services‘den 12 milyon dolar aldı. Ek olarak rapor, 26 Ağustos 2022’den bu yana FTX’in S&C’ye yaklaşık 3.5 milyon dolar da ödediğini ortaya koydu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala