bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,210.20 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,134.36 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 608.61 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 143.49 2.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528567 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475675 0.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150662 0.17%

Fransız Yatırımcılardan Binance’e Dava

Fransiz Yatirimcilardan Binancee Dava

Kripto para sektöründe düzenleyici baskısı giderek artarken en öne konuşlanan aktörler çoğunlukla merkezi kripto borsaları oluyor. Hem kullanıcı kitlesi hem de para akışı söz konusu olduğunda en öne çıkan borsalar, davalar söz konusu olduğunda da oldukça efor harcıyor.

Son olarak da yerel basında çıkan haberlere göre Binance France ve ana şirketi Binance Holdings Limited, Fransa’da yanıltıcı ticari uygulamalar ve hileli gizleme iddiasıyla 15 yatırımcı tarafından dava edildi.

Fransız Yatırımcılardan Binance'e Dava
Kaynak: Mediapart

Fransız Yatırımcılar, Binance’i Dava Etti

Fransa’nın yerel haber kaynağında çıkan göre , Binance France ve ana şirketi Binance Holdings Limited, Fransa’da yürüttüğü yanıltıcı ticari uygulamalar iddiasıyla 15 yatırımcı tarafından dava edildi.

Kaynakta yer alan detaylara göre 14 Aralık’ta açılan davada davacıların, Binance’in ülke yetkililerinden kayıt almadan önce kripto hizmetlerinin reklamını yaparak ve dağıtarak Fransız yasalarını ihlal ettiğini iddia etti. 

Diğer taraftan Fransa’nın mali piyasa düzenleyicisi Autorité des marchésfinanciers, Mayıs 2022’de Binance’e dijital varlık sağlayıcısı olarak bir lisans vermişti. Bu lisans, kripto borsasının varlık saklama ve kripto ticareti gibi hizmetler sunmasına izin veriyordu.

Ancak şikayette, “Binance French” adlı Telegram kanalı da dahil olmak üzere Binance’in lisans almadan önceki sosyal medya etkinliğini gösteren ekran görüntüleri yer alıyor. Davacılar ayrıca TerraUSD (UST) çöküşünün ardından 2.4 milyon eurodan fazla zarara neden olduğunu iddia etti.

Bu iddiaları yanıtsız bırakmayan Binance ise staking’i “temel token’lar değil, menkul kıymet” olarak sunduğunu belirtti. Borsa ayrıca kripto ürünleri için her zaman piyasa riski uyarılarına yer verdiğini ve açıklamalarını daha da güçlendirdiğini kaydetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala