bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Finansal Tablolar Ne Anlatır?

finansal tablolar ne anlatire

Hisse senetleri piyasasında yatırımcı teorik olarak şirkete ortak olmak amacı ile yatırım yapar. Şirkete ortak olmak demek, bir adet bile hisse alsanız şirketin karına ortak olmak demektir. Madem ortak oluyorsunuz o zaman bu şirket ne kadar satış yapıyor, kar oranı ne kadar, sermayesi nedir, satışların maliyeti, borçluluk durumu, likidite durumu, stok ve alacak durumu gibi temel finans künyesini bilmek de gerekir. Bu bilgilere ulaşmak çoğu zaman yatırımcıya zor gelir.

Bilgiyi bulsa bunu yorumlamak da ayrı mesele. Ama işte hisse piyasası özel bir yatırım alanı, bu seviyedeki bilgiyi elde edemeyecekseniz bu piyasada yatırım yapmamanızı tavsiye ederim. 

Diğer yandan piyasaların kara belası “tüyo”lar var. Bilginin eşit yayılmadığı zayıf formda piyasalarda maalesef bazen bu tüyolar satışların, kâr marjının da önüne geçip bütün mantığı alt üst ediyor. Ancak siz siz olun şunu unutmayın bu işlemlerin asılsız çıkma olasılığı çok yüksektir.

Borsada tüyo için yatırım yapmak, dayınızın emlakçısının öve öve bitiremediği haritada yerini bile bilmediğiniz bir arsaya yatırım yapmaya benzer. Sizin bilginiz dışında bir başka karar vericinin anlattıklarına inanarak yatırım yapılmaz. Yatırım ile aranızda duygusal bir bağ kurmayın, ona bağlanıp inanmayın. Sonuçta mantık ile yapılan bir iştir yatırım…

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Aysel Gündoğdu

Doç. Dr. Aysel GÜNDOĞDU, 1985 yılında doğdu. İlköğretim ve liseyi İzmir’de bitirdi. 2007 yılında Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Öğrenciliği esnasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda staj yaptı. 2007–2010 yılları arasında finans sektöründe analist olarak çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala