bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,546.76 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,127.54 1.39%
bnb
BNB (BNB) $ 592.52 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 133.74 0.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505745 0.87%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447502 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140828 0.31%

Fed’in ödeme sistemi tıkandı

fedin stablecoin adimlari kongre uyelerini endiselendiriyor

ABD Merkez Bankası’nın (FED) ödeme sistemindeki hata nedeniyle para yatırma işlemlerinin gerçekleştirilemediği bildirildi. Hata nedeniyle önde gelen bankaların ödeme sistemleri tıkandı. Sorunun Federal Rezerv’in ödeme sistemlerinden kaynaklandığı ifade edildi. Ödeme sisteminde yaşanan kesintiden dolayı kullanıcıların para yatırma işlemlerini gerçekleştiremediği ifade edildi.

fed yetkilisi james bullard gorevinden ayrildi

Fed’in ödeme sisteminde kritik hata

Federal Rezerv, hatanın ödeme işleme ağı Automated Clearing House’daki (ACH) bir işlem sorunundan kaynaklandığını açıkladı. ACH’ın bankalar ve işverenler tarafından çalışanların banka hesaplarına ücret yatırmak kullanılan bir ödeme ağı olduğu ifade edildi. Ödeme sisteminin, Federal Rezerv bankaları ve elektronik ödeme ağı tarafından işletildiği kaydedildi. Bankalar, müşteri hesaplarının güvende olduğunu ve sorun çözülür çözülmez bakiyelerin güncelleneceğini bildirdi.

Fed’den daha sonra yapılan açıklamada tüm hizmetlerin yeniden başladığı ve sorunun çözüldüğü ifade edildi. Bu açıklamaya rağmen sosyal medyada birçok kişi sistemin hala düzelmediğine dair paylaşımlarda bulundu. Georgiaree Godrey isimli bir kullanıcı, maaşının ödenmediğini ve kirasını ödemeyemediği ifade etti. Des Imoto isimli başka bir X kullanıcısı ise fonların güvenli olamayacağını belirtti ve Bitcoin’in eldeki soruna çözüm olarak hizmet ettiğini öne sürdü. Fed, temmuz ayında ACH’ye ihtiyaç duyulmadan anında ödeme yapılmasına imkan veren FedNow’u başlatmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala