bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,571.76 1.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,183.20 3.50%
bnb
BNB (BNB) $ 589.41 2.22%
solana
Solana (SOL) $ 136.03 4.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506695 2.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454143 3.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14217 4.49%

Fed, Yarı Yıl Para Politikası Raporunu Açıkladı

fed 6 aylik para politikasi raporunu yayimladi

Özellikle Rusya Ukrayna gerilimi sonrası oldukça dalgalı bir dönemden geçen kripto para piyasalarının bir gözü de ABD Merkez Bankası’nın (Fed) üzerinde. Küresel olarak savaş gerginliği sürerken, düzenleyicinin aldığı kararlar kripto para birimleri üzerinde önemli bir etki sahibi. Son olarak Fed, yarı yıl para politikası raporunu yayımladı.

Fed, Yarı Yıl Para Politikası Raporunu Açıkladı

Fed, Yarı Yıl Para Politikası Raporu Yayımlandı

Federal Rezerv Kurulunun “para politikasının yürütülmesi, ekonomik gelişmeler ve geleceğe yönelik beklentiler” hakkındaki tartışmaları içeren yazılı raporları açıklandı. Ek olarak yakın tarihte faiz artırmanın uygun olacağı yeniden belirtildi.

Diğer taraftan kripto varlıklar da değinen raporda şu ifadelere yer verildi:

“Dijital varlıkların potansiyel risklerini hâlâ değerlendiriyoruz.”

Bunun yanında stablecoin’lere özellikle yer veren Fed, Stablecoin’ler de dahil olmak üzere dijital varlıkların hızla büyüdüğünü belirtti:

“Stablecoin’lerin piyasa değeri 150 milyar doları aşmaktadır. Ek olarak bu stablecoin’lerin kısmen değerini kaybedebilecek ve yeterli likitidesi olmayan varlıklarla desteklenmesi onları hassas kılmaktadır. Merkezi karşı taraflarda önceden finanse edilen kaynaklar (CCP’ler) özellikle mevcut piyasaya göre yüksek oynaklık yaşar, marj açıkları olasılığını azaltır ve oynaklık artarsa likidite zorlanır.”

Raporun tamamı için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala