bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,649.05 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,136.67 0.63%
bnb
BNB (BNB) $ 586.27 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 145.37 0.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528579 0.74%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457174 2.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160745 5.69%

Fed, Silicon Valley Bank’ın Denetim Raporu İçin Tarih Verdi

fed silicon valley bankin denetim raporu icin tarih verdi

Geçtiğimiz aylarda Amerika Birleşik Devletleri düzenleyici kurumları tarafından el konulan Silicon Valley Bank’ın neden başarısız olduğu konusunda pek çok soru işareti bulunuyor. Amerika Merkez Bankası (Fed), Silicon Valley Bank’ın denetimine ilişkin iç inceleme raporu için tarih verdi.

Silicon Valley Bank’ın İç İnceleme Raporu Cuma Günü Açıklanacak

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed), gün içinde yaptığı açıklamada, ABD Merkez Bankası’nın Silicon Valley Bank’ın denetimine dair iç incelemesinin 28 Nisan Cuma günü yayımlanacağını açıkladı.

fed silicon valley bankin denetim raporu icin tarih verdi 2

ABD Merkez Bankası’nın Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr tarafından yönetilen inceleme, bölgesel bankanın geçtiğimiz ay aniden iflas etmesini ele alıyor. Barr, söz konusu incelemenin politika önerilerini ve Fed’in genellikle kamuoyuna açıklamadığı gizli denetim bilgilerini de içereceğini ifade etti.

Bankadaki mevduat sahipleri Mart başında Silicon Valley Bank’tan bir günde 42 milyar dolardan fazla para çekme talebinde bulunmuş ve bu da bankanın düzenleyici kurumlar tarafından kapatılmasıyla sonlanan süreci başlatmıştı. Son olarak ABD’nin bankacılık alanındaki düzenleyici kurumu olan Federal Mevduat Sigorta Şirketi’nin de 1 Mayıs 2023 tarihine kadar bir başka başarısız banka olan Signature Bank ile ilgili detaylı bir rapor yayımlaması bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala