bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,850.91 1.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,095.58 5.16%
bnb
BNB (BNB) $ 580.00 1.64%
solana
Solana (SOL) $ 172.56 5.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522988 1.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482564 4.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154639 3.17%

Signature Bank, Kripto Yüzünden Başarısız Olmadı

signature bank kripto yuzunden basarisiz olmadi

Amerika Birleşik Devletleri’nde geçtiğimiz aylarda yaşanan Signature Bank’ın başarısız olması, pek çok kişiye göre bankanın benimsediği kripto dostu politikalar sebebiyle yaşandı. New York Düzenleyici kurumu Signature Bank’ın başarısızlığı konusunda açıklamaya yaptı.

New York Düzenleyicisinden Signature Bank Açıklaması

New York’un baş bankacılık düzenleyicisi, Signature Bank konusunda açıklamalarda bulundu. Düzenleyici kurum tarafından yapılan açıklamada, bankanın neden başarısız olduğu ele alındı. Düzenleyici kuruma göre banka, kripto politikaları sebebiyle başarısız olmadı.

signature bank kripto yuzunden basarisiz olmadi 2

Konu hakkında açıklama yapan Müfettiş Adrienne Harris, “Signature Bank’ın başarısızlığında, bankanın benimsediği kripto politikalarının olduğu düşüncesi gerçeği yansıtmıyor.” ifadesini kullandı. Konu hakkında bir komitede ifade veren Harris, mutemet tröstler ve toptan gıda satıcıları da dahil olmak üzere Signature Bank müşterilerinin, Silicon Valley Bank’ın çöküşü sonrasında yaşanan panik esnasında bankadan varlıklarını çektiklerini dile getirdi.

Harris açıklamasında, “Yani bankada bir kaçış olması elbette talihsiz bir durum. Ancak Signature Bank’ın başarısızlığında kripto ile ilgili durumların söz konusu olmadığını söyleyebilirim.” dedi. Harris ayrıca, Signature Bank’ın mevduatlarının yaklaşık yüzde 20’sinin Silicon Valley Bank’ın battığı akşam bankadan ayrıldığını ve ayrılan varlıkların sadece yüzde 20’sinin kripto ile ilgili varlıkların olduğunu dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala