bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,060.97 0.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.35 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 576.90 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 173.80 3.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521399 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479507 0.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152819 0.17%

Fed Yetkilisinden Enflasyon Açıklaması

fed yetkilisinden enflasyon aciklamasi

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) kısa bir süre önce Beige Book raporunu yayımlamıştı. Fed yetkilisi, ABD Merkez Bankası’nın enflasyon hedefi ve Mayıs 2023 faiz kararı hakkında açıklamalarda bulundu.

Fed Yetkilisi Enflasyona Dair Açıklamalar Yaptı

Üst düzey bir Amerika Devletleri Merkez Bankası yetilisi, merkez bankasının enflasyonu düşürmek adına önünde ilerlemesi gereken çok yol olduğunu dile getirdi. Bununla birlikte Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın iki hafta sonraki toplantısında başka bir faiz oranı artışı kararı alacağını savundu.

fed yetkilisinden enflasyon aciklamasi 2

New York Merkez Bankası Başkanı John Williams, kısa bir süre önce yaptığı bir konuşmada, “Enflasyon hala çok yüksek ve fiyat istikrarını yeniden sağlamak adına para politikası araçlarımızı kullanmaya devam edeceğiz.” dedi.

CME Group’un son raporuna göre, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) 2-3 Mayıs’taki toplantısında faiz oranlarını çeyrek puan artırma ihtimalini yüzde 80 olarak açıkladı. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın yakın bir müttefiki olan New York Fed Başkanı John Williams, merkez bankası yetkililerinin, Fed yetkililerinin kararlarından önce kamuoyuna açıklama yapmadığı geleneksel toplantı öncesi sessiz dönemlerine başlamasından sadece birkaç güç önce, bu beklentilere karşı çok az şeyin önerisinde bulundu.

Bununla birlikte Fed politika yapıcıları, en son Mart 2023 döneminde olmak üzere bu yıl yaptıkları iki toplantının her birinde faiz oranlarını çeyrek puan artırma kararı aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala