bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,141.19 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.59 0.28%
bnb
BNB (BNB) $ 588.52 0.29%
solana
Solana (SOL) $ 146.86 0.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528783 1.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.45833 2.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161285 1.90%

FATF, Kripto Standartlarının Uygulanması Konusunda Anlaşmaya Vardı

tether fatf seyahat kuralina uyum icin bir adim atti 2

Kripto para sektöründe düzenleyici kurumlar düzenleme çalışmaları ile yakından ilgileniyor. Çıkan son haberlere göre; Mali Eylem Görev Gücü veya FATF, delegelerinin kripto para birimleri üzerindeki küresel standartların zamanında küresel uygulamasını sağlamak için bir eylem planı üzerinde anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

FATF, Kripto Standartlarının Uygulanması Konusunda Yol Haritasında Anlaştı

FATF, 200’den fazla yargı alanından delegelerden oluşan mali gözlemci genel kurulunun Paris’te toplandığını ve FATF Standartlarının kripto varlıklar ve sanal varlıklar üzerinde uygulanmasını güçlendirmeyi amaçlayan bir yol haritası üzerinde fikir birliğine vardığını söyledi. 2024’te FATF üyelerinin VASP’lerin düzenlenmesi ve denetlenmesi de dahil olmak üzere kripto standartlarını uygulamada nasıl ilerlediklerini rapor edeceğini söylüyor.

fatf kripto rehberi yayimlandi 2 2

Raporda, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yapıldı:

Birçok ülkede sanal varlıkların düzenlenmemesi, suçluların ve terörist finansörlerin yararlandığı fırsatlar yaratıyor. FATF, Ekim 2018’de sanal varlıkları ve sanal varlık hizmet sağlayıcılarını ele almak için birçok ülke, ilgili kaynak ve yararlanıcı bilgilerinin alınmasını, tutulmasını ve iletilmesini gerektiren ‘seyahat kuralı’ da dahil olmak üzere bu revize edilmiş gereklilikleri uygulamada başarısız oldu. sanal varlık işlemleri.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala