bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,579.96 3.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,000.84 2.94%
bnb
BNB (BNB) $ 563.71 2.87%
solana
Solana (SOL) $ 139.65 7.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52166 2.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453684 2.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133725 6.57%

Ethereum Ağı Yaşanan Pruning Regresyonu için Güncellendi

Ethereum Agi Yasanan Pruning Regresyonu icin Guncellendi

Ethereum Blockchain ağı Merge için çalışmalarını hızlandırırken bir takım sorunlar ile karşılaşabiliyor. Bu noktada oldukça kritik bir geçiş yaşayan Ethereum, en ufak aksaklığın büyük sonuçlara yol açabileceği için sıkı taramalar yapıyor. Son olarak Ethereum geliştiricileri Geth v1.10.23, v1.10.22‘de tanıtılan bir budama regresyonu için bir düzeltme sürümü yayımladı. Bununla birlikte doğrulayıcılardan hızlı bir şekilde son 2 günü yeniden çalıştırmaları gerektiği belirtildi.

Ethereum Ağı Prunning Regresyonu için Güncelleme Yayımladı

Ethereum Blockchain ağında yer alan trie mimarisi, ağın işlevi açısından oldukça önemlidir. Radix Trie, Patricia Trie veya Önek Ağacı olarak da adlandırılan trie, blokların önekleri bulmasında kullanılan, uygulaması basit ve küçük bellek gerektiren bir veri yapısı olarak tanımlanabilir.

Ethereum Ağı Yaşanan Pruning Regresyonu için Güncellendi
Trio Mimarisi

Ethereum, hash’i bloklarda verimli bir şekilde depolamak için Merkle Tree‘yi kullandığından, trie, veri depolamanın temel veri yapısı olarak kullanılır. Bununla birlikte Merkle Patricia Trie, Ethereum testlerinde sistem denemesi, durum denemesi, hesap depolama denemesi ve işlem denemesinde ana veri yapısı olarak görev yapar.

Son olarak paylaşılan bildirimde geliştiriciler, trie’nin dahili olarak sayma referansı olsa da, dolmuş önbelleği dolduğunda trie node’larını diske damlatığını ve damlama sırası ekleme sırası ile çakıştığını paylaştılar. Ekleme çağrısı katı bir alt -> üst ilişkisine uymuyorsa, dolu önbellekte sarkan depolama, deneme node’ları ve diskte eksik alt denemeler ile sonuçlanabilir.

Geliştiriciler bunu çözmek için aşadaki değişiklikleri Sentry Omega (v1.10.23) sürümünde yayımladılar:

Üçlü node karma ön görüntülerin depolanması artık varsayılan olarak devre dışı bırakıldı.

  • Etash madenciliği uygulaması artık bir DAG oluştururken geth kesintiye uğradığında diskten bırakılabilecek geçici DAG dosyalarını kaldırdı.
  • Eth tel protokolü test paketi artık eth/67 protokol sürüm desteğine kavuştu.
  • Trie node’larının RLP kod çözme işlemi, kod çözücüdeki azaltılmış tahsisler nedeniyle yüzde 33 daha hızlı hâle getirildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala