bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,178.00 1.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,134.41 3.43%
bnb
BNB (BNB) $ 579.59 0.29%
solana
Solana (SOL) $ 174.46 4.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524136 0.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482162 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155778 2.41%

Coinbase’in Eski Yöneticisi Hapis Cezasına Çarptırıldı

eski coinbase yoneticisi hapis cezasina carptirildi

Kripto para borsası Coinbase’in eski bir yöneticisinin suçlandığı davada karar açıklandı. Coinbase’in eski ürün yöneticisi olan Ishan Wahi, hapis cezasına çarptırıldı.

Coinbase’in Eski Yöneticisine Hapis Cezası

Coinbase’in eski bir ürün yöneticisi olan Ishan Wahi, Amerika Birleşik Devletleri savcıların kripto para birimini içeren ilk içeriden bilgi ticareti davası olarak isimlendirilen davada iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

eski coinbase yoneticisi hapis cezasina carptirildi 2

Amerika Birleşik Devletleri Bölge Yargıcı Loretta Preska, 32 yaşındaki Ishan Wahi’yi Manhattan federal mahkemesinde, sanığın şubat ayında dolandırıcılık yapmak adına iki komplo suçunu kabul etmesinin ardından hapis cezasına mahkûm etti. Bu dava, New York’taki ABD savcıları tarafından açılan ve aralarında iflas eden kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in de bulunduğu kripto para birimleriyle ilgili yüksek profilli birkaç davadan birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Savcılar, Ishan Wahi’nin kardeşi Nikhil ve arkadaşları Sameer Ramani ile dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase’de hangi dijital varlıkların listeleneceğine dair gizli bilgileri paylaştığını iddia etti. Savcılara göre bu ihbar, üç kişinin Haziran 2021 ile Nisan 2022 arasında listeleme duyuruları öncesinde 55 dijital varlığın alım satımını yaparak 1.5 milyon dolarlık gelir elde etmelerini sağladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala