bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,693.33 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.58 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 613.80 1.15%
solana
Solana (SOL) $ 146.52 1.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52854 0.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475156 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152648 0.23%

Eski Coinbase Yöneticisi Suçunu İtiraf Etti

eski coinbase yoneticisi sucunu itiraf etti

Kripto para borsası Coinbase’in eski bir yöneticisine geçtiğimiz aylarda içeriden bilgi ticareti nedeniyle dava açılmıştı. Devam eden davada yeni bir gelişme yaşandı. Eski Coinbase yöneticisi Ishan Wahi, kendisine yöneltilen suçları kabul etti.

Eski Coinbase Yöneticisi Suçlamaları Kabul Etti

Eski bir Coinbase Global ürün yöneticisi, kısa bir süre önce gerçekleştirilen duruşma esnasında, kripto para birimini içeren ilk içeriden bilgi ticareti davasında suçunu itiraf etti. Söz konusu yöneticisi gerçekleştirilen mahkemede itirafını açıkladı.

Kripto para borsası Coinbase’in eski bir yöneticisi olan 32 yaşındaki Ishan Wahi, geçtiğimiz yıl ilk olarak suçsuz olduğunu iddia etmişti. Kişi çıktığı son duruşmada kendisine yöneltilen iki ayrı suçlamadan dolayı suçlarını kabul etti.

eski coinbase yoneticisi sucunu itiraf etti 2

Söz konusu davada savcılar, Wahi’nin kardeşi Nikhil ve arkadaşları Sameer Ramani ile Coinbase’in kullanıcıların ticaret yapmasına izin vereceği yeni dijital varlıkların duyuruları hakkında gizli bilgileri paylaştığını belirtti.

Ishan Wahi duruşmada, “Sameer Ramani ve Nikhil Waji’nin kendilerine ilettiğim bilgileri ticaret kararları almak için kullanacaklarını biliyordum. Coinbase şirketindeki yetkilerimi kötüye kullanmak ve bu sayede elde ettiğim bilgileri yaymam büyük bir hataydı.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala